Kronobiológia

A kronobiológia két ágra bontható. Az egyik ág a bioritmológia, ismertebb nevén a bioritmus, amely az élő szervezet ciklikus változásait veszi figyelembe.

A másik ág a pszichogenetika, amely a születés napjára jellemző hatásokat az ember egész életére vonatkoztatja, az egész életére kiható tipológiai jellemzőkkel foglalkozik. A születéskor nem csak a szülőktől örökölt tulajdonságokat kapja, hanem a harmadik szülőjétől is, a Földtől. Ez a lenyomat a Föld energoinformációs mezőinek (EGREGOR) az állapota a születés pillanatában.

A születési dátumból kiszámolható jellemzők (markerek) a fizikai, érzelmi és intellektuális kontúrt, azon belül pedig a fékezést-élénkítést, érzelmeket-érzéseket, és az intuíciót-logikát. Ez meghatározza a hozott tulajdonságait. A markerek segítségével meghatározható, hogy a fizikai, érzelmi és intellektuális szinten milyen az terhelhetősége. A hozott tulajdonságokon, jelentősen változtatni nem lehet, csak keveset.

Ez nem a képességekről szól, hanem arról, hogy mindenki különbözik, és tipológiának megfelelően érdemes választani, hogy az életét az adottságaihoz igazítsa. Ezek az információk segíthetnek a kapcsolatainkban, a munkában, az élet minden területén. Olyan ez, mintha mindenkihez tartozna egy használati utasítás.

1981-92 között dolgozták ki és határozták meg a pszichogenetika alapjait. A kutatásokban kiemelkedő jelentőséggel bírt Prof. Artur Zsazskov munkássága. Ő dolgozta ki a természeti tipológia rendszerét.