Többet ettél mint kellett volna?

Biztos mindenki volt már olyan helyzetben, hogy valamilyen ünnep alkalmából kicsit többet ettél, mint kellett volna, és a szervezeted ezt kellemetlenséggel „jutalmazta”.

pancakes-282239_640Hiába figyel oda az ember a hétköznapokban arra, hogy mit eszik, ha jön egy esküvő, vagy valami más alkalom, amikor olyasmi van tálalva, aminek nehéz ellenállni. Most nem a testsúlyról van szó, hanem arról az állapotról, amikor elnehezül az ember és esetenként még a gyomra is ég.

Ilyenkor sokaknak jut eszükbe savlekötőt bevenni, de amikor valaki tele hassal savlekötőt vesz be, felkészülhet még egy kellemetlenségre, mégpedig hogy ahelyett, hogy segítené az emésztését, akadályozza azt, sokkal hosszabbá téve a kellemetlen állapotot.

Hogyan lehet másképp?

Az a szerencse, hogy a kezünk mindig nálunk van, így ezen az állapoton enyhíthetünk. Mégpedig úgy, a hogy a „Nehezen alszol el?” című cikkben szerepelt, hogy a kéz egyes ujjait kell körbefonni a másik kéz ujjaival és tenyerével.

huvelykAz első lépés az hogy az egyik hüvelykujjad körbefonod a másik kezed tenyerével és ujjaival. Nem kell szorítani, csak lazán. Egy kis idő múlva azt fogod érezni, hogy elkezd lüktetni az ujjad. Ezt a fogást érdemes legalább három percig tartani.

A második lépésként engedd el a hüvelykujjad és fogd meg ugyan azon a kezeden a mutatóujjadat, és várj legalább három percig, hogy elinduljon a lüktetés. Amikor ezt a lüktetést érzed, az azt jelenti, hogy a testedben lévő túl sok feltorlódott energiával rendelkező és az energiahiányos testrészek között beindul a kiegyenlítődés, ami egy optimális állapotot eredményez.

A harmadik lépés az, hogy engedd el a mutatóujjad, és fogd körbe a középső ujjadat a másik kezeddel. Várj ennél is legalább három percet, hogy belüktessen.

Általában ennyi elég ahhoz, hogy a nyomás vagy az emésztéssel kapcsolatos diszkomfort érzés enyhüljön. Akárhányszor megismételhető, bármennyi ideig lehet fogni az ujjakat.

Ha szeretnéd megtudni, hogy hogyan segíthetsz magadon és másokon, megtanulhatod az Éltető Áramlat tanfolyamon:
http://www.tobbminttudat.hu/uncategorized/elteto-aramlat-tanfolyam-szegeden-es-budapesten/

A módszerről bővebben: http://www.tobbminttudat.hu/elteto-aramlat/