Szerinted minden csak fejben dől el?

Hányszor találkoztam olyan ügyféllel, aki eldöntött valamit, változtatni akart és mégsem sikerült? Legyen szó apró vagy komolyabb dolgokról, előbb-utóbb kiderült, hogy testi oldalról is kell a segítség. Elég az, ami a fejben van?

fejbenBiztos mindenki tapasztalta már, hogy álmatlanság vagy vizsgadrukk esetén például nem elég mondogatni magunkban valamit vagy nem elég meggyőzni magunkat, van, hogy egyéb trükkökre is szükség van ahhoz, hogy sikerüljön.

Könnyen megfeledkezünk arról, hogy az elménk is a testhez tartozik és azt hisszük, hogy mindent az elménkkel irányítunk. Aztán van, hogy a test is beleszól: „azt csak hiszed hogy ez ilyen egyszerű lesz!”

Az emberi test egy önálló öntudattal rendelkező entitás, ami tudja, hogy mi kell neki. Igazából egészségesen tudja magát tartani, ha mi nem szabotáljuk a munkáját.

Az, hogy azt kell enni, amit kívánunk – óvatosan kell bánni, mert csak egészséges állapotban működik jól. Amikor valami fel van borulva a testben, előfordul, hogy pont azt kívánjuk, amit nem szabadna megennünk.

Volt aki álmatlanságra panaszkodott, aki elmondta, hogy azon túl, hogy nem igazán mozog a nap folyamán, és mentálisan túlterhelt, a napot azzal zárja, hogy tévét néz, amibe néha belealszik. Ilyenkor egy óra múlva felébred és az ágyban már nem tud elaludni.

A megoldást a lefekvés előtti olvasás jelentette, elég pár oldal. A tv és az olvasás teljesen más jellegű terhelés az agynak, másképp működnek az agyféltekék, ezért volt ez számára hatásos. Az alvás pont egy olyan dolog, ami nem csak fejben dől el, hanem az egész testünk állapotán is múlik.

Másrészt volt aki vizsgadrukk miatt keresett meg és amikor az izomteszt jelezte, hogy a teste elektrolitszintje fel van borulva, megkértem, hogy igyon vizet legalább egy pohárral. Mire a nála lévő üdítőből kortyolt egyet – hogy ez így jó lesz. Kiderült, hogy hosszú ideje nem iszik vizet, mert nem kívánja, hiszen nagyon izgul.

Ha elég vizet ivott volna, tisztábban látta volna a feladatot, arról nem is beszélve, hogy az agy sem működik víz nélkül, ahogy az egész idegrendszer sem. Súlyosan dehidratált volt, és ez már látszott is rajta. Egy pohár tiszta víz megivása után szinte hallani lehetett, hogy a fejében lévő fogaskerekek újra működésbe lendülnek. Itt sem fejben dőlt el.

Persze mindkét esetben komolyabb problémafeltárás és megoldás történt, de az ilyen egyszerű kis lépések, amelyekkel megengedjük a testünknek, hogy normálisan működjön, látványos változást tud hozni a problémákban.

Hát még akkor, amikor konkrétan belelátunk a test energetikai rendszerébe és nemcsak látjuk, hogy hol van elakadás, hanem azt is tudjuk, hogy azt hogyan állítsuk hatékonyan helyre. Mint például az Éltető Áramlat módszerével.