Segítség! Az emberek nem értik, amit mondok!

A napokban történt néhány eset, ami már több mint véletlen. Figyeljünk oda egymásra!

segítségMinden alkalommal, amikor emberekkel kommunikálok, legyen az szóban vagy e-mailben, igyekszem pontosan fogalmazni, a félreértések elkerülése végett. Több e-mail beszélgetésben és élő beszédben is fura módon kiderült, hogy a másik fél nem azt értette, amit írtam, vagy mondtam. Vagy nem is arra válaszolt, amit kérdeztem.

Segítség! Ott álltam és komolyan kételkedni kezdtem abban, hogy én magam jól értem-e a helyzetet? Az elektronikus formának az az előnye, hogy többször vissza lehet olvasni, így meggyőződhettem róla, hogy a hiba nem az én készülékemben van. Vagy nem teljesen.

Amit meg kellett értenem az az Enneagram 6-os típusának a működése volt. Ez a típus az, aki az élet kihívásaira erősségként azt fejlesztette ki, hogy igyekszik előre gondolkodni, felkészülni az összes lehetséges eshetőségre. A legjobb problémamegoldók. De van, hogy „túltolják”, és ebből adódhatnak bonyodalmak.

Hogyan?

Például az, hogy ott is problémát kezdenek látni, ahol nincs is. Valamint az, hogy nem a valóságra reagálnak, hanem az ahhoz társított képzetekre

„Biztos azért nem válaszol, mert hülyének tart, vagy nem elég fontos neki, vagy utál és egyébként is…”

Vannak időszakok, mint például amikor mindenki a valamilyen ünnepre, vagy más nagy eseményre készül, mind plusz feladat az elmének, ami egyre inkább túlélő-üzemmódba vált. A média is csak ront a helyzeten. Nem engedi, hogy az elme lecsillapodjon és úgy értelmezze a hallottakat és olvasottakat, ahogyan azok elhangzottak igazából.

Amikor egészségtelenebb, vagy túlélő üzemmódba vált, akkor úgy működik ez elme, hogy a lehetséges veszélyforrásokat rangsorolja előre, vagy mindent, ami annak tűnhet. Ezért a relaxált, nyugodt elme tiszta megértésére esély sincs ilyenkor.

Illetve mégis van. Az Enneagram egy önismereti rendszer, amiben az egyes embertípusok ha megismerik a saját működésüket, előnyükre is fordíthatják ezeket a képességeket és könnyebbé tehetik az életüket.

Viszont minden önismereti rendszert, módszert meg lehet támogatni a fizikai oldalról, a test oldaláról. Ha például az Éltető Áramlatot használom, már önmagában is segítség, hogy rendezni tudjam magamban a diszharmonikus állapotot, de segít az önismeretben is, mert például néhány pont érintésével:

Lecsillapíthatjuk a fejünkben kavargó gondolatvihart.

Megértettem, hogy ilyenkor nekem kell türelmesebbnek lennem másokkal.

Az Éltető Áramlat segítségével nemcsak csendet tehetünk a fejünkben, hanem a testünkben, lelkünkben és a szellemünkben egyensúlyt teremthetünk, ami lehetővé teszi, hogy helytálljunk a mindennapokban, és jól érezzük magunkat, stresszmentesen, függetlenül attól, hogy milyen típushoz tartozunk az Enneagram szerint.

A segítség áramoltatás formájában gyorsan, akár percek alatt is kifejti a hatását.

Ha téged is érint ez a témakör, vagy valakit a környezetedből, ezt a tudást magadévá teheted egy hétvégi Éltető Áramlat tanfolyamon. Az aktuális, novemberi tanfolyamról ITT, a módszerről pedig ITT olvashatsz.