Reakciók – barát vagy ellenség?

Az, hogy hogyan reagálunk bizonyos helyzetekre, hogy elborít a düh, vagy elönt a félelem, a testünktől függ. Hogyan lehet a reakciókat befolyásolni? Biztos észrevetted, hogy hiába érted meg azt, hogy miért reagálsz a dolgokra úgy, ahogy, a reakcióidat egy pillanat alatt nem tudod megváltoztatni. Vagy mégis?

athletes-1867185_640A reakciókat az befolyásolja, hogy egyes érzelmek mennyire vannak „bedrótozva” a testbe. Minél mélyebben, annál kevesebb kontroll van a reakciók felett, minél kevésbé, annál inkább van választásunk, hogy – bár érezzük, amit érzünk – de szabadon választhatunk az adott helyzetben, hogy miként reagálunk, vagy hogy reagálunk-e egyáltalán.

Az érzelmek eltárolódnak a testben és azért nehéz változtatni a reakciókon csupán gondolatokkal, mert a testnek van egy tehetetlensége, ahogy egy testsúly változtatás is eltart egy ideig, mivel az érzelmek ugyanúgy a test szerves részei, ugyanúgy eltart egy ideig, amíg a reakcióinkon változtatunk.

Kétféle megközelítés létezik, az egyik a tudatos megközelítés, amikor átértékeljük a figyelem segítségével az érzelmet, így oldódik az a bizonyos érzelem, amit átélünk, kevésbé lesz bekötve a testbe. Ilyen módszer az Elengedés Módszertana. Ezzel bizonyos helyzeteken is dolgozhatunk, de egyes érzelmeken is.

A másik megközelítés, a test felől működik. Az érzelmeket a testünkben érezzük, és ettől tulajdonítunk nagy jelentőséget nekik. Intenzív érzelmeket mindenki tapasztalt már, az intenzitása megjelenik a testben, egy bizonyos ponton, vagy területen érezhető, de az is lehet, hogy elborítja az egész testet. Az érzelmeket oldani lehet úgy is, ha csak azt tudjuk, hogy milyen fajta, és ennek megfelelően a test energetikájával dolgozunk. Ilyen például az Éltető Áramlat.

A cél igazából nem az, hogy megszüntessünk minden nemkívánatos érzést. Emberek vagyunk és az érzelmek bizonyos helyzetekben segíthetnek minket. De megváltoztatjuk a viszonyunkat az érzelmekkel kapcsolatban. És ez az, ami igazán számít, hogy átveszik-e az irányítást, vagy hajtóerőként tudjuk felhasználni.

Ha szeretnéd megtudni, hogy hogyan működik ez a gyakorlatban, megtanulhatod az Éltető Áramlat tanfolyamon:
http://www.tobbminttudat.hu/uncategorized/elteto-aramlat-tanfolyam-szegeden/

A módszerről bővebben: http://www.tobbminttudat.hu/elteto-aramlat/