Nehezen alszol el?

Nehezen alszol el? Több ügyfelemnél merült fel az a gond, hogy nehezen alszanak el, mert folyamatosan kavarognak a gondolatai, és a napközben felgyülemlett feszültség egyszerűen nem engedi, hogy elaludjon.

baby-1151351_640Ez a többeket érintő jelenség nagyrészt abból adódik, hogy a tempó túlfeszített és nagy a fizikai, mentális és érzelmi terhelés. Ez a terhelés pedig a testünk energiarendszerében – mint egy áramkör – lecsap néhány biztosítékot, hogy megvédje magát.

A megoldás ennek megfelelően nem az, hogy erőltetjük az alvást, ahogy az alvás területével foglalkozó szakemberek is mondják, hanem az, ha „visszakapcsoljuk ezeket a biztosítékokat. A visszakapcsolás akkor lehetséges, ha a testben visszaállítjuk az egyensúlyt, tehát ahol túl sok energia van, átvezetjük egy hiányos területre.

A megoldás a gyakorlatban:
elalvásujjakElalvás előtt a jobb kezed ujjaival fonjad körbe először a bal hüvelykujjad, majd a bal gyűrűsujjadat a kép szerint. Mindkét fogást legalább három-három percig érdemes tartani, de lehet tovább is, és természetesen a bal kézzel is lehet a jobb kéz ujjait tartani. Ahogy kézre esik.

Az ujj fogása közben érezhetővé válik egy lüktetés, ami azt jelzi, hogy az energia áramlás megindult, a kiegyenlítődés folyamatban van. Amikor ezt a lüktetést (ami a pulzus vagy ahhoz hasonló lehet) elkezded érezni, érdemes még egy rövid ideig tartani, hiszen maga a kiegyenlítődés a lüktetés alatt történik.

Pár perc után észreveheted, hogy a fejedben lévő belső monológ elcsendesül, és békésebb állapotba kerülsz. Ezt a gyakorlatot nyugodtan meg lehet ismételni minden este, nincs semmilyen mellékhatása, és nem okoz gondot az sem, ha egy ideig nem használod. Amikor úgy érzed, hogy szükséged van rá, ez bármikor „kéznél van”.

A módszerről bővebben:
http://www.tobbminttudat.hu/elteto-aramlat/

Ha szeretnéd megtudni, hogy hogyan működik mindez és hogyan segíthetsz magadon és másokon, megtanulhatod az Éltető Áramlat tanfolyamon:
http://www.tobbminttudat.hu/uncategorized/elteto-aramlat-tanfolyam-2/