Mit kell tenned a belső béke eléréséért?

A belső béke nem azt jelenti, hogy semmi sem érdekel, hanem egy belső stabilitás, egy biztos pont, amire a külvilág nincs hatással. A pont, amiből minden indul.

békeElengedni mindent, ami nem vagy.

Gyerekkorunk óta tanuljuk, hogy kik vagyunk és hogyan kell viszonyulnunk a külvilághoz, de ennek a nagy része másra sem volt jó, minthogy képesek legyünk beilleszkedni, azon az áron, hogy megfeledkezzünk az igazi önmagunkról.

Amikor az igazából önmagad vagy, akkor veszed észre, hogy a belső béke mindig is ott volt, csak a külvilág zaja elfedte. Hogyan lehet újra eljutni ide? Igazából nem bonyolult.

Többféle megközelítés és módszer létezik, amivel elengedhetsz mindent, ami felesleges.

Az elengedés nem felejtés. Nem azt jelenti, hogy meg nem történtté akarunk valamit tenni. Hanem azt, hogy az emlékekhez, gondolatokhoz kapcsolódó energiának (érzelemnek) megengedjük, hogy oda menjen, és azt tegyen, amit szeretne. Mivel semmilyen energia nem szeret bezárva lenni, ezért ha engedjük, „elpárolog”.

Megtanultuk gyerekkorunkban, hogy hogyan boldoguljunk a világban. Ez sajnos azzal járt, hogy megtanultunk mindent kontrollálni, miközben elfelejtettük, hogy hogyan tudunk elengedni. Mert amíg irányítani akarsz egy érzelmet, addig csak energiát adsz neki, még akkor is, ha meg akarsz szabadulni tőle. Míg elengedni csak úgy tudod, ha felhagysz az irányításával.

Ezek az energiák, amiket a testünkben érzünk érzelmekként (például amikor az egész tested forr és összerándul a dühtől), a testben elraktározódnak. Az élet során felbukkanó ingerekre megjelenik az idegrendszerben erre egy tanult válasz. Ami teljesen felesleges, ha teljes mértékben jelen vagyunk. Most a hétköznapi életről van szó, nem pedig vészhelyzetről (egy barna medve felbukkanására a félelem teljesen normális reakció).

Viszont ezektől a válaszoktól úgy fogunk működni, mintha folyamatosan védekezni kellene – az élet minden területe ellen. Ha ezt olvasod, akkor több, mint valószínű, hogy te is rájöttél, hogy ez a védekezési mechanizmus úgymond túllépte a hatáskörét és igenis igényled, hogy a béke is jelen legyen az életedben.

A gyakorlatban mit tehetsz?

Egy egyszerű módszer arra, hogy ezeket a „beragadt” energiákat elengedhesd, az Éltető Áramlat, ami lehetővé teszi azt a testen lévő néhány pont érintésével. Egyszerű és hatékony módszer, minden alkalommal, amikor használod, bármilyen apropóból, elengeded azt, ami távol tart a békétől, ahogy elengeded a problémákat, és a mögöttes érzelmeket, energiákat is.

A belső béke eléréséhez és ahhoz, hogy újra megtaláljuk a helyünket a világban, vannak az Éltető Áramlaton belül bizonyos fogások, amik akár percek alatt is gyökeres változást hozhatnak.

Ajánlom figyelmedbe az Éltető Áramlat tanfolyamot, ami legközelebb 2018. március 3-4-n lesz Budapesten.