Miért fontos a hallás?

Szokták mondani, hogy egyes képességeinket csak akkor tudjuk értékelni, ha csökken vagy elveszítjük azt. Szerencsére van esély a hallás javítására, vagy a hallás visszaállítására.

hallásEgész gyerek korom óta problémáim voltak a fülemmel, többször be volt gyulladva, ami miatt rendszeresen fel is szúrták a dobhártyámat. Ez nyomot hagyott a dobhártyáimon, és nem kis mértékben befolyásolta a hallásomat.

Ez különösen rossz hír annak, aki odavan a zenéért és a zenei pályát választaná. Egyszer még a hangtechnikus iskola előtt a Honvéd kórházban jártam, és csináltattam egy hallás vizsgálatot, az eredmény meglepő volt – rossz értelemben. Meg is kérdezte, mint katonaorvos, hogy esetleg „lövészeten voltam”?

Ezen túl előfordult néhány olyan helyzet, amikor nem vagy félreértettem azt, amit mások mondtak. Ez elég kellemetlen volt. El is kezdtem áramoltatni a fülhöz és a halláshoz kapcsolódó szerváramokat (a testen lévő pontok meghatározott sorrendben történő érintése).

Egy idő után a hallásom folyamatosan javulni kezdett, újabb és újabb apró részleteket fedezek fel minden zenehallgatáskor, és persze egyre jobban értem, amit az emberek beszélnek.

Fontos tudni, hogy a hallás, ahogy a látás is, nem csak a fülben, illetve szemben történik, hanem az agyban is. Ez könnyen észrevehető, hiszen minél fáradtabbak vagyunk, minél jobban le vagyunk terhelve idegileg, annál kevésbé értjük a körülöttünk lévők beszédét.

Emiatt is az Éltető Áramlatban a füllel kapcsolatos problémáknál nem csak a füllel, mint szervvel kell foglalkozni, hanem az egész hallás témakörével, többféle pont áramoltatásával.

Néhány egyszerű fogással olyan áramlásokat lehet elindítani a testben amely könnyen elhárítja az üzemzavart. A két kezeden kívül nincs másra szükség, csak arra tested térképére, amelyen megtalálod azokat a pontokat, amelyek összekötésével áramolhat az energia, működhet a szervezet intelligens helyreállító mechanizmusa.

Ha érdekel a módszer akkor ajánlom figyelmedbe a következő tanfolyamot, amelyen elsajátíthatod az Éltető Áramlat technikáját.