Mi van, ha a tested a megoldás?

Sokféle tanításban találkozhatunk azzal a gondolattal, hogy a testünk csak egy szükséges rossz, ami nemcsak tisztátalan, hanem még rossz hatással van a szellemi előmenetelünkre.

fig-1691868_640Az előbbi talán igaz olyan szempontból, hogy érdemes odafigyelni a személyes higiéniára, részben mert társas lények vagyunk.

A test egy ajándék, egy lehetőség. Minél jobban odafigyelsz a jelzésekre, minél bensőségesebb viszonyba kerülsz a testeddel, annál inkább szembesülhetsz azzal, hogy inkább áldás, annak ellenére, hogy néha kellemetlen és fáj valami.

Rengeteg táblázat létezik arról, hogy mely testrészeken milyen érzelmek okoznak problémát, de mi van, ha félreteszed a magyarázatok keresését és egyszerűen odafigyelsz. Befelé. Nyaktól lefelé.

Az esetek nagy részében ha valahol fáj, vagy valami nem működik, az egy figyelemfelhívás. A test jelez, de mi van, ha nem magyarázatot keresel, vagy megoldást, hanem csak odafigyelsz arra, amit a tested mondani akar.

Nem gondoltál már arra, hogy amikor a tested jelez, hogy ahelyett, hogy megpróbálsz megszabadulni az állapottól, inkább odafigyelsz rá?

A fájdalom, amikor felbukkan, az egy jelzés, de gyerekkorunk óta azt tanultuk, hogy minden, ami kellemetlen, minden, amit a testünkben érzünk, rossz, kerülendő. A szenvedés egy tanult dolog.

Legtöbbször, valamilyen fájdalom jelentkezésekor ha nem próbáljuk elkerülni, hanem engedjük, hogy jelen legyen, mérséklődik, esetleg meg is szűnhet. Önmagában ez értelmetlennek tűnhet, de tégy egy próbát.

Bármit is érzel a testedben, csak legyél jelen vele, ítélkezés nélkül. Csak figyelj és ne akard elkerülni. Az még jobb, ha szeretettel fordulsz felé. Ez csak döntés kérdése. Azt veheted észre, hogy a nagy dráma része enyhül, vagy meg is szűnik, maga a jelzés pedig egy pillanat alatt átalakul.

Ez mind nem azt jelenti, hogy ne foglalkozz azzal, ha valami fáj. Ha probléma van, azt kezelni kell, de közben engedd meg magadnak, hogy amikor jelez a tested, az több szinten is rendezzen benned sok mindent. Nem véletlenül jelez.

Ha szeretnéd megtudni, hogy hogyan segíthetsz magadon és másokon, megtanulhatod az Éltető Áramlat tanfolyamon:
http://www.tobbminttudat.hu/uncategorized/elteto-aramlat-tanfolyam-szegeden/

A módszerről bővebben: http://www.tobbminttudat.hu/elteto-aramlat/