Tiszta fej? Hogyan?

Bizonyára ismered azt a helyzetet, amikor annyi gondolat van a fejedben, hogy megakadályoz abban is, hogy valamit egyszerűen végiggondolj. Vagy relaxálnál, meditálnál, éppen egy jóga gyakorlat részeként próbálnád kiüríteni a fejed, megpróbálod elérni a gondolatoktól mentes tiszta állapotot.

ancient-1807518_640A tapasztalat az, hogy gyakorlással pusztán mentálisan is el lehet érni azt az állapotot, amikor az elme lecsendesedik, de ha megnézel néhány képet meditáló gurukról, legtöbbször az ülés a helyes pozitúrán túl sokszor egy kéztartást is magába foglal. Nem véletlenül, hiszen a a test energetikája hatással van a mentális folyamatokra, hiszen az is a testhez tartozik. Amikor mentálisan kimerültünk, nem véletlen, hogy a homlokunkhoz tartjuk a kezünket.

A jó hír az, hogy egy egyszerű fogással lecsillapíthatod a kavargó gondolataidat és ha például meditálni szeretnél, akkor ezt a fogást érdemes előtte pár percig áramoltatni.

ea2021pont3A fogás a következő: A bal hüvelykujjadat helyezd a bal járomcsontod alsó peremére, a jobb hüvelykujjadat pedig a jobb oldali pontra. A bal mutatóujjadat helyezd a bal szemöldököd feletti kis mélyedésbe, a jobb mutatóujjadat pedig a jobb oldali pontra. Tartsd így néhány percig.

Lehet, hogy egy kis türelem kell ahhoz, hogy idővel észrevehess egy lüktetést, ami a pulzusodhoz hasonlóan érezhető. A legjobb az, ha megvárod, míg mind a négy pont pulzálni kezd. De ha nem érzed, az sem baj, mindenképpen hasznodra válik. Előfordulhat olyan is, hogy a pulzálás szinte azonnal és aránylag erősen jelentkezik, ilyenkor érdemes addig tartani a pontokat, amíg le nem csillapodik.

Ennyi?

Semmi másra nincs szükség, nem kell semmit vizualizálni, mondogatni. Könnyen meglehet, hogy ahogy áramoltatod a pontokat, pár percen belül csökken a zaj a fejedben és egyre kevésbé érzed fontosnak, hogy új energiát adj a zavaros gondolatoknak.

Ez a fogás azonban nemcsak az elme lecsendesítésére való (nem egy kikapcsológomb), hanem harmonizálja a működését, és visszaáll az alapállapot, ami csendes és nyugodt, de bármikor szükség van az elmédre, pihentebben gondolhatod végig, amit kell. Tiszta fejjel.

Ha szeretnéd megtudni, hogy hogyan segíthetsz magadon és másokon, megtanulhatod az Éltető Áramlat tanfolyamon:
http://www.tobbminttudat.hu/uncategorized/elteto-aramlat-tanfolyam-szegeden/

A módszerről bővebben: http://www.tobbminttudat.hu/elteto-aramlat/