Mi az érzelmi intelligencia?

Mindenki az érzelmi intelligenciáról beszél, de mi is ez pontosan?

Az érzelmi intelligencia egyik fontos összetevője a képesség arra, hogy érzékeljük, kontrolláljuk, és értékeljük az érzelmeinket. Másokban, magunkban és hogy ezt az információt helyesen használjuk.

Például a saját magadban lévő érzelmi intelligencia segít szabályozni és kezelni az érzelmeidet, miközben mások érzelmeinek a felismerése az együttérzéshez és a kapcsolataid sikereihez vezet, legyen az személyes vagy hivatásbeli.

A négy jel, ami a fejlett érzelmi intelligencia jele:

1. Gondolkodsz a reakcióidon
2. A szituációkat kihívásként kezeled
3. Megváltoztathatod az érzelmeidet
4. Mások helyébe tudod képzelni magad

Ha úgy érzed, hogy ezek nem illenek rád, az csak annyit jelent, hogy kevés a gyakorlatod ezen a téren, és ha foglalkozol az érzelmi intelligenciáddal, a kapcsolataid és az egész belső világod megváltozhat pozitív irányba.

Az érzelmi intelligencia fejleszthető.

Hogyan?

Több megközelítés létezik, de jelen esetben az Éltető Áramlat módszerét ajánlom. Könnyen megtanulható, használható, és azon túl, hogy a testen lévő pontok érintésével könnyen pozitív irányba lehet befolyásolni az érzelmeket, segít az érzelmek felismerésében és az érzelmi drámák felszámolásában.

A gyors és hatékony módszer, amivel egyensúlyba hozhatod az érzelmeidet és a testedet: Éltető Áramlat, amelyet egy két napos tanfolyamon elsajátíthatsz.

A legközelebbi tanfolyamról bővebben itt olvashatsz.

A módszerről bővebben pedig itt.