Meg akarsz őrülni?

Nézed a híreket? Milyen érzés? Nem jó? Tudd, hogy tehetsz valamit ellene!

őrülniA hírek (különösen a tv) egyik problémája, hogy fent kell tartania az érdeklődést, ezért ha igaz is a tartalma, úgy alakítják, hogy lehetőleg érzelmileg nagy hatással legyen a nézőkre. Egy kis borzongás és dühöngés mindig nagy hallgatóságra talál.

Persze ez önmagában még nem lenne baj, hiszen mindenki úgy boldogul, ahogy tud, de az emberek legtöbbször nem tudják megvédeni magukat, a látottak és hallottak hatása alá kerülnek. Van, hogy ez a cél, hiszen fenntartja az érdeklődést, de komolyabb károkat okoz, mint azt bárki gondolná.

Érzelmileg megrángatja az embert, ami aggodalmat, félelmet és haragot szül. De nem tud ellene védekezni, mert a kommunikáció egyirányú. Nincs kinek megmondani, „bemosni egyet”, nincs vitára se lehetőség. És mindez nagy mennyiségben. És ami még ront a helyzeten,meggyőz, hogy ez mind tényleg fontos. Nem lehet eléggé félni.

Még egyszer: meg akarsz őrülni?

Az aggodalom, félelem és harag triumvirátus pedig megteszi a magáét. Érzelmileg lehangolt lesz az ember, majd a kapcsolataira is rányomják ezek a bélyegüket. Ha ez még nem lenne elég, ha érzelmileg túl vagyunk terhelve, az elakadásokat okoz a szervezetben és a legkülönfélébb tüneteket tudja produkálni a fizikai kimerültségtől kezdve az emésztési problémákig. Szervi szinten ezek az érzelmek elakasztják az energiát, amiből a szervek regenerálódnának, így rossz hattással vannak rá, vagy akár még meg is betegítheti.

Nem véletlen, hogy azok a népek, amik jobban odafigyelnek az érzelmeikre és az elméjükre, hogy mit engednek be, kiegyensúlyozottak és boldogok és – kevésbé betegek.

Mit tehetsz ellene?

Először is csökkentsd le a híradagot. Több embert ismerek, aki nem követi a híreket, és nemhogy nem elveszett ember, de még boldog is. Nem azért, mert a homokba dugja a fejét, hanem nem részesül a káros hatásokból, és mivel emberek között élünk, mindent megtudhat másoktól, ami fontos, így nem marad le semmiről.

Ne tényekként kezeld, hiszen csak valaki mondott valamit, nem voltál jelen az eseménynél. Ha tényként elfogadod a hírekben elhangzottakat, azt a tudatalatti úgy értékeli, mintha veled történt volna, ezért szül félelmet. Egy Indiában történt baleset szomorú, de nem valószínű, hogy igazából érint.

Figyelj oda a tested jelzéseire, ha valamit hallasz a tv-ből és például összeszorul a gyomrod, akkor az egy jelzés, hogy az a műsor nem az életedet és a boldogulásodat szolgálja. A test azt is jelzi, attól függően, hogy hol érzel valamit a testben, hogy milyen érzelemmel van dolgod. Sokszor összemosódnak, például a harag mögött sokszor inkább félelem van, de a felszínen csak az előbbi érződik.

Még valamit tehetsz, amit mindenképpen javasolnék, hiszen minden külső hatást nem tudunk megszüntetni (nem sok köze lenne a valódi élethez), ezért érdemes megtanulni és használni egy olyan módszert, ami segít a testnek visszaállni az egyensúlyi állapotba, ami így az érzelmeket és a gondolatokat is kiegyensúlyozottá teszi. Lehetséges ezeket a folyamatokat visszafordítani, és nemcsak a hangulatunk lesz jobb, de egészségesebbek is lehetünk általa.

Az Éltető Áramlat módszerét ajánlom. Könnyen megtanulható, használható, és azon túl, hogy a testen lévő pontok érintésével könnyen pozitív irányba lehet befolyásolni az érzelmeket, segít az érzelmek felismerésében és az érzelmi drámák felszámolásában. Nem csak érzelmi és fizikai problémákon segít, de megelőzésre is használható. Nem csak önmagunk számára, hanem szeretteink kezelésére is.

A gyors és hatékony módszer, amivel egyensúlyba hozhatod az érzelmeidet és a testedet: Éltető Áramlat, amelyet egy két napos tanfolyamon elsajátíthatsz.

A legközelebbi tanfolyamról bővebben itt olvashatsz.

A módszerről bővebben pedig itt.