Méregtelenítés – mikor, hogyan érdemes? Így csináld okosan.


A méregtelenítés előnyeit már rengeteg helyen leírták, annál kevesebbet foglalkoznak azzal, hogy hogyan érdemes a méregtelenítést csinálni, hogy elkerüljük a problémákat. A méregtelenítés folyamán a sejtekből, sejtközi állományból mintegy ki van „erőltetve” a lerakódott méreganyag, ami a véráramba kerül, majd onnan a kiválasztás után kiürül a szervezetből.

A gond abból adódhat, hogy a felszabaduló anyagok a véráramba kerülnek, és egyes embereknél tüneteket is okozhatnak (pl. fejfájás stb). Nem mindegy, hogy milyen körülmények közt történik mindez, hiszen egy lelassult anyagcserével, nem felkészített szervezettel, vagy éppen rosszkor, rossz tempóban a méregtelenítés komoly problémákat okozhat.

A testnek megvan a saját tempója és saját magától is meg tud szabadulni a mérgektől – ha hagyjuk. Ez leginkább az életmódtól és a táplálkozástól függ. Nem feltétlenül szükséges a kúraszerű méregtelenítés.

Néhány szempont, amit érdemes végiggondolni:

Nem mindegy, hogy mikor teszed.

A keleti tanok szerint a tavasz alkalmas legjobban és az ősz a legkevésbé a méregtelenítés elvégzésére. Az sem mindegy, hogy milyen állapotban vagy, mivel a méregtelenítés komolyan megterheli a szervezetet, csak egészségesen érdemes belevágni.

Nem mindegy, mennyire intenzív.

A túl intenzív méregtelenítés közben több méreganyag szabadulhat fel, ami „visszamérgezi” a szervezetet. Fontos, hogy a méregtelenítés tempója is olyan legyen, hogy a felszabaduló méreganyagoktól meg tudjon szabadulni a szervezet a kiválasztás során.

Nem mindegy, hogy mennyire segíted a folyamatot.

Az egyik legfontosabb a folyadékbevitel, de azon belül is inkább a víz, hogy kimossa a méreganyagokat. Ez mellett még fontos, hogy ne vigyünk be olyan anyagokat, ami újabb feladatot ad a szervezetnek, hiszen akkor a felszabaduló méreganyagok bent maradnak és azt nem szeretnénk

De akkor hogyan csináljam?

Ha mindenképpen most szeretnél méregtelenítő kúrába kezdeni, és nem lehet erről lebeszélni, akkor azt javaslom, hogy használj mellé egy olyan módszert, ami segíti a testedet abban, hogy optimálisan működjön és támogasson minden anyagcsere folyamatot.

Ilyen módszer az Éltető Áramlat, ami hozzásegíti a testedet, hogy optimálisan, kiegyensúlyozottan működjön.

Az Éltető Áramlat nevű módszer egy könnyen elsajátítható, gyengéd, de hatékony technika. A testen található 26 pont meghatározott sorrendű érintésével hat. Segítségével gyors segítséget lehet nyújtani önmagunknak, és a hozzátartozóinknak, valamint segít megváltoztatni a szokásainkat és visszaállítani a belső békét és elégedettséget.

A módszerről bővebben itt olvashatsz.

A kétnapos tanfolyam időpontja Budapesten:
2017. szeptember 16-17-én 10:00 – 17:00 óráig
Helye: Éden stúdió, Budapest, IX.ker. Ráday u. 29.

Jelentkezni és érdeklődni lehet:

Németh Miklós
e-mailben: nemethmiklos77 kukac gmail.com
telefonon: 06 30/376-8018