Lelki problémák

Mindannyiunknak vannak könnyebb és nehezebb napjai, de van, hosszabb idő sem elég ahhoz, hogy túljussunk egy problémán.

lelkiLelki problémák?

Van, hogy nekiállnál analizálni az érzéseidet, és próbálod megfejteni, kitalálni, hogy honnan ered, miért érzed, de nem jutsz vele sehova, mert adott esetben nem(csak) a gondolatokkal van a gond.

Nem véletlen, hogy sokszor amit érzünk, azt a testünkben érezzük és nem a gondolatainkban. Persze ezek már hatással vannak a gondolatainkra is, de az érzések a testhez tartoznak. Igaz, van oka annak, hogy azt érezzük, amit, két oka lehet:

Egyrészt a gondolataink befolyásolják, alakítják az érzelmeket. Magunkévá teszünk egy gondolatot és azt ismételgetjük magunkban (például egy konfliktushelyzetet ismétlünk el újra és újra), ez hatással lesz a testünkre. Ezért fontos az is, hogy milyen a környezetünk, milyen gondolatokat kapunk, látunk magunk körül. Az örökletes betegségeknél az „öröklődés” egy része gondolati minták lemásolása, a genetika csak hajlamossá tesz, nem véletlen, hogy egy családon belül hasonlóak a gondolatminták is.

Másrészt pedig a testünk állapota, esetleg egy fizikai túlterhelés vagy szervi probléma hatással van az érzelmeinkre, így lehet, hogy a gondolatokkal azért nem tudjuk feloldani a problémát, mert nem gondolati alapja van. Ha például a tüdők nincsenek rendben – lehet, hogy szervi betegség nem alakult ki, de ha felborult az egyensúly, könnyen végtelen szomorúság lehet rajtunk úrrá, aminek kereshetjük a gondolatokban és az emlékekben az okát, de nem sikerül megtalálni.

Harmadrészt pedig bizonyos helyzetekre fogékonyabbá válhatunk, ha energetikailag nincs rendben a testünk. Lehet, hogy olyan helyzetbe kerülünk, ami ráadásul igazolja, ha például dühösek vagyunk vagy félünk az emberektől.

Több olyan érzelem, vagy késztetés van, aminek van energetikai mögöttese, ilyen az is, ha valakinek öngyilkos gondolatai vannak, vagy nem tudja elképzelni, hogy az akaratát ne a bűnözésen keresztül érvényesítse, és ennek megfelelően cselekszik is.

Lehet foglalkozni a gondolatokkal és az érzelekkel, de mindenképpen érdemes kezelni a testi okát is annak, amit érzünk éppen. Ez nem jelenti azt, hogy minten más technikától meg kell szabadulni, de a gyakorlatban többször sikerült áramoltatással rövid időn belül pozitív irányba fordítani az érzelmeket.

A gyors és hatékony módszer, amivel egyensúlyba hozhatod a tested energetikáját:
Éltető Áramlat, amelyet egy két napos tanfolyamon elsajátíthatsz.

A legközelebbi tanfolyamról bővebben itt olvashatsz.

A módszerről bővebben pedig itt.