A legnagyobb hazugság

Ez a hazugság csak egy hiedelem, de hihetetlen károkat képes okozni. Gondoljunk csak a háborúkra vagy a környezet pusztítására. Mennyi szorongás vagy függőség származik belőle?

hazugság

A legnagyobb hazugság az, hogy nem vagy elég jó.

Az élettel kapcsolatban a legtöbbünknek az jut eszünkbe, hogy meg kell felelni a külső elvárásoknak, és folyamatosan védeni kell a rólunk kialakult képet. Az élet egy folyamatos harc. Azzal nincs baj, ha törekszünk hasznos életet élni, de függünk mások visszajelzéseitől.

Csakhogy fordítva ülünk a lovon. Munkám során egyre inkább az körvonalazódott, hogy az élet nem valami, amit „túl kell élni” valahogy, hanem inkább lehetőség, amit mindenki megkapott származási helytől, nemtől és mindentől függetlenül.

Vannak könnyebb és nehezebb sorsok, de közös mindannyiban, hogy lehetőség nyílik megélni valamit a lehetőségekhez képest. Megtapasztalni magát az életet. Nem akarom filozofikus irányba terelni ezt az írást, itt nem elvekről és elméletekről van szó.

Van egy megközelítés, ami szerint ha az ember befelé figyel – vagy egyáltalán hajlandó figyelni, hogy mi történik kívül-belül, megértheti, hogy mi az alaptermészete, ez pedig egy megrendíthetetlen alapot ad ahhoz, hogy meglássa az élet természetét minden hülyeségtől függetlenül.

Az alaptermészetnek semmi köze a megfelelés kereséséhez és a folyamatos védekezéshez. A békéhez inkább, ami abból ered, hogy átlátunk a megszokott játszmákon, felismerve azoknak az értelmetlenségét. Aki képes átlátni ezeken, sokkal inkább képes az együttérzésre, mások és önmaga szeretetére, hiszen látja, hogy az emberek nem azért vannak, hogy bosszantsák.

Kár a szülőket, a médiát vagy bármilyen szervezetet hibáztatni, mindenkinek saját felelőssége, hogy elhiszi-e a tévhitet, hogy alapvetően nem jó. Persze lehet ellene tenni. Sokszor tapasztalhattuk, hogy eldöntöttük, hogy innentől kezdve pozitívan fogunk gondolkozni, pozitívan állunk saját magunkhoz, de ez a próbálkozás rövid időn belül kudarcba fulladt.

Azért, mert a hiedelmek, mint gondolatok és érzelmek a testben tárolódtak el, és ezek akár olyan szinten bevésődtek, hogy az életben maradáshoz nélkülözhetetlen szintre jutottak. Ezért gondolkodással – bár nem lehetetlen – de csak annyira hatékonyan változtathatunk meg beépült hiedelmeket, amennyire képesek vagyunk kávéskanállal sziklába alagutat ásni.

Mi lehet a megoldás?

Más oldalról kell megközelíteni, ha szeretnénk változást elérni. Mivel a hiedelmek a testben lettek eltárolva (vagy legalábbis a testen keresztül lehet elérni), érdemesebb valamilyen módszerrel megtámogatni, ami a testen keresztül lehetővé teszi a többé nem hasznos gondolatok és érzelmek elengedését.

Nem véletlen, hogy a keleti vallásokat vagy a belső úton járók, gyakorlók kéztartásokat (mudrákat) használnak a gyakorlatok végzése közben. Ezek a kéztartások segítenek a meditációban, az egyensúly elérésében és a korlátozó hiedelmek elengedésében.

Az Éltető Áramlat egy olyan módszer, ami segít kioldani a káros hiedelmeket, helyreállítja az ősbizalmat, stabilitást ad és segít fizikai problémák esetén. Segít felismerni, hogy elég jók és szerethetők vagyunk és van helyünk ebben a világban.

Az igazság az, hogy mindenki értékes és mindenkire szükség van.

A gyors és hatékony módszer, amivel egyensúlyba hozhatod a tested energetikáját:
Éltető Áramlat, amelyet egy két napos tanfolyamon elsajátíthatsz.

A legközelebbi tanfolyamról bővebben itt olvashatsz.

A módszerről bővebben pedig itt.