Hogyan működik az Elengedés Módszertana?

Az elengedés gyakorlata egyfajta rövid meditáció, másodpercekben. Békét teremt és segít befejezni a küzdelmet a negatív érzelmekkel, helyet teremt a pozitívaknak.

Maga az elengedés gyors. Lehet, hogy egy témával kapcsolatban több kört érdemes futni, lehet, hogy egy probléma több rétegből áll, mint a hagyma héjai, de ami egyszer el lett engedve, az el van engedve örökre.

hold-544519_640Maga az elengedés, mint gyakorlat így zajlik: gondolsz egy témára, amivel kapcsolatban jobban szeretnéd magad érezni, majd megfigyeled, hogy mi bukkan fel, és néhány egyszerű kérdést felteszek, vagy felteszel magadnak. Ezek arról szólnak, hogy milyen a kapcsolatod azzal az érzéssel kapcsolatban, mi a szándékod. Például mennyire nem akarod érezni, vagy mennyire ragaszkodsz hozzá.

Ezek a kérdések arra szolgálnak, hogy az érzést más környezetbe helyezze, hogy egy kis távolság legyen közted és az érzés között. Így könnyen észreveheted, hogy igazából fontos számodra az érzés (hiszen igazad van). Vagy esetleg annyira nem akarod érezni, hogy az ellene folytatott küzdelembe gabalyodtál bele és emiatt a küzdelem miatt nem tudod elengedni.

Bármilyen furcsa is, azzal, hogy nem akarod érezni, újra és újra felidézed és minden alkalommal több energiát adsz neki, ezért nehezebb idővel egyszerűen „elfelejteni” dolgokat, érzéseket.

Maga az elengedés spontán történik, mi csak engedni vagy akadályozni tudjuk, hogy megtörténjen. Minden gyakorlat arra irányul, hogy az előbbi lehetőségét megteremtsük.

A tanfolyamon a gyakorlás azért is fontos, mert mindenkinek segít, ha valaki vezényli a folyamatot, amíg mindenkinek nem megy önállóan. Másrészt veszünk néhány az életben felbukkanó problémát, érzelmet (akár olyasmit, amin dolgoznál, amit hozol magaddal). Amit akár részben vagy egészében elengedve könnyedebbé és szabadabbá válhatsz.

Nem kell hozzá semmilyen előképzettség, nem kell hinni benne, sem semmilyen más gyakorlatot nem igényel. A tanfolyam csak egy hétvégét vesz igénybe, de utána bárhol, bármikor használhatod, akár sorban állás közben is, vagy a hétköznapok bármelyik pillanatában.

Az Elengedés Módszertana tanfolyam végén egy olyan eszközkészletet kapsz, amivel az életed minden területén változtathatsz. Könnyebben fogsz tudni bánni az érzelmeiddel, és emiatt a környezeteddel is. Minimum jobban fogod magad érezni egyes témákkal kapcsolatban, de az is lehet, hogy megváltozik a hozzáállásod, látásmódod, és ezáltal pozitívabb irányba tolódik el minden az életedben.

Azt, hogy hogyan válhatsz szabaddá és még sok az életedet megkönnyítő módszeren túl egy használati utasítást kapsz az érzelmeidhez – mindezt megtanulhatod az Elengedés Módszertana tanfolyamon:
http://www.tobbminttudat.hu/tanfolyam/elengedes-modszertana-tanfolyam-2/