Félelem nélkül

Hogyha valaki fél, akkor mondhatjuk, hogy nem működik teljesen. Valami lebénítja, visszatartja. A környezet is gerjeszthet félelmet, lehet felelős a Tv, a politika és a többi, de nézzük ezt meg más szemszögből.

egg-583163_640

Ha valaki ismeri a kereslet-kínálat fogalmát, akkor ha behelyettesítjük, a félelmetes hírek a kínálat, a „fogyasztók” oldaláról pedig a kereslet. Addig működik, amíg van rá „kereslet”. Ha nem félsz, akkor a félelemkeltés okafogyottá válik.

Mit lehet a félelemkeltés ellen tenni? Ne válj fogyasztóvá. Ne foglalkozz vele, engedd el. Az esetek nagyon nagy százalékában nincs tényleges hatással az életedre. A félelem helyett építheted is az életed.

Hajlandó lennél nem több energiát adni ezeknek?

Meg lehet magyarázni, hogy miért indokolt a félelem, de tedd fel a kérdést, hogy:
1. Tudok-e ezen változtatni (mármint tényleg és nem elméletben)? Ha nem, akkor miért próbálod mégis magadra venni.
2. Építi-e az életemet?

Ki lehet ebből lépni?

Igen. Nem szabad részt venni benne és javaslom, hogy ne állj le vitatkozni másokkal, akik „fogyasztók”. Ez a te életed. Neki meg fontos, hogy félhessen. Ne akard meggyőzni. Bármikor meg akarod magyarázni, hogy miért nem lehet nem félni tudd, hogy ez csak egy döntés. A félelmek elengedhetők.

Félsz vagy inkább építed az életed?

A hétköznapi félelmeken túl a fóbiák és hasonlók is kezelhetők elengedéssel. Azt, hogy hogyan, megtanulhatod az Elengedés Módszertana tanfolyamon, ahol nemcsak megtanítom, de gyakorlatban meg is mutatom, hogyan tudod elengedni azokat a hiedelmeidet és érzelmeidet, amik nem téged szolgálnak, Budapesten április 16-17-n. A részletekhez kattints ide.