Védd magad!?

Biztos sokszor érezted, hogy meg kell védened magad, és mondhatnád is, hogy jogosan. Hogy kell a védelem, hogy védd magad. De most valami másról van szó.

defenses-788789_640Nap mint nap olyan helyzetekbe keveredünk, amikor úgy érezzük, hogy meg kell védeni magunkat a hangos főnöktől, a pletykáló vagy a politizáló szomszédtól, és még sorolhatnánk, hogy hány ilyen helyzet adódik. Jelen esetben nem fizikai fenyegetettségről van szó, hanem arról, ami a fejünkben történik.

Minden alkalommal, amikor védekezel valaki véleménye, szavai, vagy személye ellen, lezárod magad és úgy érezheted, hogy összementél kicsire, és harcban állsz a világgal. Ez leköti az energiáidat, és ugyanúgy, mint egy fizikai veszélyhelyzetben, beindul az üss, vagy fuss (fagy lefagyás) reakció.

A gond az, hogy a védekezés állapota egy beszűkült tudatállapotot okoz.

Íme egy kísérlet:

Ha meg tudod engedni a helyzetben, hogy olyan legyen, amilyen, védekezés és magyarázkodás nélkül, egyszerűen kinyitva, nem engedve, hogy bezárkózz, egy teljesen más nézőpontot vehetsz észre. Ez gyakorlást igényelhet, és persze érdemes olyan helyzettel kezdeni (akár elképzelve), ami nem annyira fenyegető.

Észreveheted a konfliktushelyzetben a valódi erőviszonyokat, a támadás – védekezés helyzet alaptalanságát.

Ez a gyakorlat csak egy kis ízelítő abból, amit megtanulhatsz az Elengedés Módszertana és a Kvantum Alkímia tanfolyamokon.