Mik a céljaid?

A kérdésre kétféleképpen lehet válaszolni: vagy vannak konkrét céljaid, vagy nincsenek. Ha van, hogyan lehetne könnyebben elérni azokat? Ha nincs, miért legyen? Ha gyerekeket kérdezel, hogy mi lesz ha nagy lesz, nem adják alább királylánynál és űrhajósnál.

target-1180236_640

Biztos előfordult már, hogy amiket célként felállítottál, komoly erőfeszítések árán sem jöttek össze. Végigolvastad az összes fellelhető ezo irodalmat, vizualizáltál és mindenféle gyakorlatokat végeztél, mégsem működött úgy, ahogy szeretted volna.

Ennek több oka lehet, melyek közül az egyik, hogy olyan fontossá tetted a célod elérését, hogy tudat alatt már inkább a problémák közé sorolódott. Ezért beindul egy mechanizmus, ami – mivel a kellemetlenségeket szeretnéd elkerülni – megvéd attól, hogy teljesüljön, amit szeretnél. Ezekkel kapcsolatban el lehet engedni minden gátló tényezőt, ami lehetővé teszi, hogy sokkal könnyebben és gyorsabban jelenjen meg az életedben, amit szeretnél.

Most azt az esetet nézzük meg, amikor nincs cél. Ha így van, ne okold magad, de tudnod kell, hogy az életet a célok hajtják előre, különben az – ahogy a nevében is benne van – céltalanná válik. A természet egyik alaptörvénye, hogy időt és energiát kell fordítani arra, hogy – például a testedet, a lakóhelyedet, a környezetedet – karban tartsd. Különben szétesik.

Célok nélkül nincs az a motiváció, ami az életet összetartaná. Ha nincs idő és energia befektetve, hogy fejlődjünk, hogy karban tartsuk magunkat és a testünket – a füvet elborítja a gaz és a természet átveszi az irányítást.

Mégis mit lehet tenni ilyenkor?

Tapasztalatom szerint a céltalanság mögött olyan érzések, hitek húzódnak, amik az érdemtelenségről szólnak. A környezetből (ehhez elég a Tv is) túl sokszor hallunk olyan sugalmazást, hogy nem vagyunk eléggé… nos, elegek. Ez a sok negatív hiedelem egy idő után páncéllá nő és elfedi a célokat.

Ezeket a hiedelmeket, érzelmeket el lehet engedni, leginkább azért, mert nem igazak. Ahogy egyre többet engedsz el ezekből, azt fogod észrevenni, hogy felbukkannak a célok, vágyak, és egyre inkább úgy érezheted, hogy elérheted, és megérdemled őket.

Azt, hogy hogyan, megtanulhatod az Elengedés Módszertana tanfolyamon, ahol nemcsak megtanítom, de gyakorlatban meg is mutatom, hogyan tudsz elengedni, Budapesten április 16-17-n. A részletekhez kattints ide.