Elég bátor vagy?

Az emberek sokszor azt hiszik, hogy a bátorság csak a hozzáálláson múlik. Pedig nem. Az, hogy bátor vagy, a tested működésén is múlik. Lehetsz bátor!

bátorA testünk egy energetikai rendszer. A látható részeken kívül van egy láthatatlan, de érzékelhető, mérhető rendszer is. A fizikai szervek működése is ezektől függ. Ez okozza, ha valaki „csak úgy, egyik napról a másikra” megbetegszik.

Ez az energetikai rendszer támogatja a fizikai testet, és azon túl, hogy mit eszünk, mennyit mozgunk, hatással van rá az is, hogy mit gondolunk és érzünk. Innen ered az, hogy bizonyos gondolatokkal gyengíthetjük vagy erősíthetjük a szerveinket, vagy akár az egész test működését.

Illetve fordítva is igaz, hiszen ha egy szervünk nem működik rendesen, az befolyásolja a hangulatunkat és a gondolkodásunkat is. Ehhez nem kell, hogy tünetek legyenek, elég, ha nem működik száz százalékosan.

Tehát a rendszer oda-vissza is működik. Tehetsz azért, hogy azt érezhesd, hogy bátor vagy. De a bátorság nem a félelem hiánya. Nem a félelem eltüntetése a cél tehát, hanem egy olyan belső hozzáállás kialakítása, amivel a félelem ellenére is hajlandó vagy valamit megtenni.

A bátorság természetes!

Amikor félsz (a fél-elem fél emberré tesz) nem a természetednek megfelelően működsz. A félelemnek van célja, mégpedig hogy biztonságban tartson. De a biztonság nem támogatja a fejlődést.

Ahogy a kicsik is folyamatosan a világ felfedezésével vannak elfoglalva, időnként a kíváncsiságuk erősebb, mint a félelmük. Ha nem tudnának túllépni a félelmeiken, nem tanulnának és nem fejlődnének. Ezért fontos a bátorság.

A következő Éltető Áramlat tanfolyamot Szegeden fogom tartani: 2019. Május 18.-19-én.
Jelentkezni tudsz e-mailben: nemethmiklos77 (kukac) gmail.com

A tanfolyam részleteiről itt olvashatsz.

A módszerről bővebben itt tudsz olvasni.