Azt hiszed, hogy a panaszkodás segít?

Pont ellenkezőleg. Tönkreteszi az életed. De tehetsz ellene.

Az életben minden nap felmerülnek kisebb és nagyobb problémák, de kérdés, hogy megoldod, vagy inkább elkezdesz panaszkodni? Vannak, akiknek a lételemük a panaszkodás, ha jól megnézed, az életük és a kapcsolataik legtöbbször romokban hever. Miért?

A panaszkodással az a gond, hogy minden alkalommal, amikor panaszkodsz valamiről, azt az állapotot, problémát szilárdítod meg, amiről beszélsz. A tudatalattidban a probléma egyre súlyosabbá és megoldhatatlanabbá lesz. Így végül tényleg képtelen leszel megoldani a problémát.

Segítséget lehet kérni, de az a probléma elmondása után aktív munkát jelent a megoldás felé. Ha csak a probléma ismételt elpanaszolása történik, az nem a megoldás felé tart.

Ha a megoldás helyett csak magyarázkodás történik, mag panaszkodás, akkor az probléma megoldásának az elkerülése is egyben. Lehet, hogy még nem elég nagy a probléma.

Sokan a megoldást abban is keresik, hogy az, akivel problémájuk van, azt hogyan tudnák megváltoztatni. A rossz hír az, hogy legtöbbször sehogy, hiszen a másik nem mi vagyunk. Egyedül magunkkal tudunk mit kezdeni, nekünk van problémánk, nem a másiknak. A panaszkodáshoz kapcsolódik még az a fajta gondolkodás, miszerint mi látjuk jól a dolgokat, mi tudjuk a tutit, de mindenki más hülye vagy nem ért meg.

Tiszteld magad annyira, hogy nem ásod magad mélyebbre a panaszkodással, és másokat azzal, hogy nem borítod a nyakukba a problémádat újra és újra, ahelyett, hogy törekednél a megoldásra.

Mi a megoldás?

Az élethez való hozzáállást nagyban befolyásolja, hogy a testünk milyen állapotban van energetikailag. A panaszkodás esetén, kifejezetten a máj és epe szerváramok érintettek, mert ha ezek nem működnek normálisan, akkor leszünk haragosak, frusztráltak, és mindenben csak a hibát látjuk. Ha valaki gyűlölettel szid valakit, akkor akár fizikailag is „epét hány”.

Pár egyszerű fogással ezeket a szerváramokat helyre lehet tenni, és ezután szó szerint is másképp lát ja az ember a világot. Ha a szerváramok rendeződnek, másképp láthatjuk a helyzetet és észrevehetjük, hogy a mi részünkről a megoldás rajtunk áll. A mi lépéseinket nekünk kell megtenni, ha más is lép, az csak bónusz.

Az áramoltatás mindenképpen segít, mert a harag, frusztráció és a panaszkodás nem emészt fel minket és az életünket, amellett, hogy segít a problémákat megoldani.

Az Éltető Áramlat nevű módszer egy könnyen elsajátítható, gyengéd, de hatékony technika. Segítségével gyors segítséget lehet nyújtani önmagunknak, és a hozzátartozóinknak, valamint segít megváltoztatni a szokásainkat és visszaállítani a belső békét és elégedettséget.

A legközelebbi tanfolyamról bővebben itt olvashatsz.

A módszerről bővebben pedig itt.