Az ítélet mint teher

Az ítélkezés nem amiatt rossz, mert nem illik, hanem mert az ítélet meghatározza az életedet és keretek közé szorít.

meteorite-1060886_640Biztos tapasztaltad már, amikor valaki panaszkodott neked (olyan, aki igazából nem akar változtatni), hogy a panaszáradat végére valahogy gyengébb, fáradtabb lettél. Ebből már érezhetted, hogy az ítélet nem a barátod, de van egy ennél is károsabb oldala, mégpedig az, hogy amilyen gondolatba sok energiát fektetsz, azt meg is teremted.

Az univerzum működése röviden: IGAZAD VAN. Minden, amit elhittél, amit eldöntöttél, és elég időt és energiát fordítottál arra, hogy megerősítsd, az úgy is lesz. Ha figyelsz, akkor fülön csípheted azokat az alkalmakat, amikből láthatod, hogy a véletlennek ehhez semmi köze.

Egy konkrét példa: egy több kilométer hosszú úton sehol, senki más nem közlekedik rajtam kívül. De! Volt valamikor egy olyan ítéletem, hogy „mindig van egy biciklis, akit nem tudok kikerülni, mert mindig jön valaki szembe” (még akkor is, ha én is biciklivel közlekedek), és láss csodát, szinte minden alkalommal be is igazolódik. Pont ott találkozok a szembejövővel, ahol éppen előttem megy valaki. Mennyi az esély erre? És ennyiszer? Néhány alkalommal bosszankodtam is emiatt, mire rájöttem, hogy ezt én intéztem így.

Mi van, ha az életünkben minden korlát, szenvedés és nyomorúság ezekből az ítéletekből ered? Az idős emberek sokszor nem a kor miatt jutnak rossz fizikai és lelki állapotba, hanem mert addigra annyi ítéletet tettek magukévá és erősítették meg.

A legegyszerűbb megoldás, ha figyelsz és amikor ítélkezésen, panaszkodáson kapod magad, egyszerűen abbahagyod. Mindegy, hogy igazad van-e. Csak hagyd, hogy elengedd.

Idővel észre fogod venni, hogy az ítélkezés csak teher, és nélküle sokkal könnyedebb lehet az életed.

Azt, hogy hogyan, megtanulhatod az Elengedés Módszertana tanfolyamon, ahol nemcsak megtanítom, de gyakorlatban meg is mutatom, hogyan tudsz elengedni, Budapesten április 16-17-n. A részletekhez kattints ide.