Milyenek a kapcsolataid?

Ha már vannak problémák, egyszerűen kidobjuk, vagy megjavítjuk a kapcsolatot? A te kapcsolataid milyenek?

kapcsolataidMa Magyarországon a házasságkötések fele válással végződik. Ez lehet, hogy nem a jó irány. Egy gondolat arról, hogy hogyan értem:

„Valaki megkérdezett egy idős házaspárt, hogy hogyan képesek 50 év után is elviselni egymást. Ezt válaszolták: – Nos uram, mi abban az időben nőttünk fel, amikor ha valami nem működött megjavították, és nem eldobták.”

Nemcsak a házasságban, de bármilyen emberi kapcsolatban rajtunk múlik, hogy megjavítjuk, vagy hagyjuk, hogy magától szétessen. Ha tudjuk, hogy hogyan működünk, megoldhatjuk a problémákat, vagy akár megelőzhetjük, el is kerülhetjük a konfliktusokat.

Konfliktushelyzetben felmerül a kérdés, hogy például fontosabb -e a kapcsolatnál az, hogy igazunk legyen? Fontosabb -e a sérelem, ami ért? Egy vita tényleg megkérdőjelezi a szeretetet, vagy csak nem értünk egyet?

Az a sok elképzelés, amit magunkévá tettünk az évek során, egy torz képet ad a másikról. A legtöbb problémának ez az alapja. De ha hajlandóak vagyunk legalább nyitottá válni arra, hogy másképp is lehet, hogy elengedjük ezeket az elképzeléseket, kitisztulhat a kép és új alapokra helyeződhet a kapcsolat.

Azt, hogy hogyan, megtanulhatod az Elengedés Módszertana tanfolyamon, ahol nemcsak megtanítom, de gyakorlatban meg is mutatom, hogyan tudsz elengedni, Budapesten április 16-17-n. A részletekhez kattints ide.