Mi az élet értelme?

Bizonyára mindannyian feltettük már ezt a kérdést. Mi lehet a válasz? A család? Vagy valami maradandót alkotni? Jó életet élni? Mégis mi lehet az?

waterfall-768540_640Nem véletlen, hogy ez a kérdés a boldogtalanság egyik sarokköve. Úgy tanultuk, hogy akkor lehetünk boldogok, ha hasznosak vagyunk. Mivel nem lehetünk mindig hasznosak, esetleg kételyek merülnek fel a jövővel kapcsolatban, rögtön kellemetlenül érezzük magunkat.

Minden változik, ezért azok a válaszok, amik felbukkannak és el is illannak, vagy nem igazak mindig, nem igazi válaszok. Ha megvizsgálunk mindent akár csak logikus alapokon, akkor azzal szembesülhetünk, hogy a világunkban semmire sem lehet igazán azt mondani, hogy az az élet értelme.

Azért, mert a válasz az élet maga. Az élet értelme: élni. Feltétel nélkül. Mindenki azzal, hogy megszületett, hozzájárul az egész emberiséghez, az egész univerzumhoz. Nincs ha és akkor. Nem számít, hogy ki milyen munkát végez, mennyire emelkedettet, vagy lealacsonyítót, vagy hogy mennyire jó ember. Mindenkire szükség van és ez mindig így van.

Azok a hiedelmek elengedhetőek, amelyek minduntalan meggátolják, hogy boldogok legyünk és felfedezhessük minden lélegzetvételben, a mindennapokban az értelmet, azt, hogy bármit tegyünk is, az életünk értelmes.

Azt, hogy hogyan, megtanulhatod az Elengedés Módszertana tanfolyamon, ahol nemcsak megtanítom, de gyakorlatban meg is mutatom, hogyan tudsz elengedni, Budapesten április 16-17-n. A részletekhez kattints ide.