Mire figyelmeztet a fájdalom?

A legtöbb ember csak akkor foglalkozik valamivel, amikor megjelenik a fájdalom. Mi az oka? Nem lehetne megelőzni?

fájdalomMire figyelmeztet a fájdalom?

A fájdalom a testnek az utolsó védvonala a problémákkal kapcsolatban. Nem csak betegségekről lehet szó, hanem lelki problémákról, lelki fájdalomról is. A fájdalommal a test azt jelzi, hogy most már feltétlenül szembe kell nézni a probléma megoldásával. Nem tűr halasztást. Mint amikor fáj a fogunk, hiába próbálunk napirendre térni felette, a fájdalom mindig az előtérbe kerül, a figyelem középpontjába.

Miért nem foglalkozunk a megelőzéssel?

Tünetek, jelzések mindig vannak, de valahogy megszoktuk, hogy nem foglalkozunk velük, hiszen úgy tanultuk, hogy csak akkor van probléma, ha valami fáj, vagy valami nagy probléma már látványos és nem tudjuk nem látni. Sokan csak akkor foglalkoznak valamivel, amikor már fáj és nem foglalkoznak a megelőzéssel.

A megelőzés egyrészt azt jelenti, hogy mindent elkövetünk, hogy ne adjunk lehetőséget a problémák kialakulására, és adjunk meg mindent a testünknek, amire szüksége van az egészség szempontjából. Bármilyen furcsa, de ez nem azt az elképzelést jelenti, miszerint arra van szüksége a testnek, amit kíván.

Nem sokan tudják, de van olyan állapot, amikor a test energetikai egyensúlya felborul és olyasmit kezd kívánni, amit igazából el kellene kerülnie. Konkrét példa erre az, amikor valakinél a túlzott szénhidrát bevitel okoz gondot, sokszor ilyenkor pont szénhidrátot kívánnak, pedig az csak rontana a helyzeten. Tehát betegség esetén nem lehet a megérzésekre támaszkodni.

A megelőzés azt is jelenti, hogy odafigyelünk a testünk minden kis rezdülésére, így a problémákat könnyen korrigálni lehet, mielőtt komoly gondot okozna. A betegségek kialakulása előtt mindig van előjel, csak nem szoktuk összekötni a jelenségeket, mert a test más-más pontjain jelentkezhet. Minél több ideje van egy problémának kialakulni, annál többet kell majd foglalkozni vele, hogy megoldjuk.

Nem arról van szó, hogy ha megjelenik egy kis jelenség, például bőrpír, azonnal diagnosztizálni kell magunkat. Viszont ha valamilyen rendellenesség egy ideje fennáll, van idő arra, hogy ha tudjuk, hogy mihez tartozik a tünet, korrigáljuk, mielőtt még egy beteg állapot kialakulna.

Hogyan?

A fájdalom és a tünetek segítenek abban, hogy felmérjük, hogy hol van a testben az elakadás, az egyensúlyhiány. A fájdalom és a tünetek megmutatják így azt is, hogy hogyan oldhatjuk meg a problémát. Az Éltető Áramlat módszerének része egy „térkép”, ami megmutatja, hogy a tüneteket hol és hogyan kezeljük. Nem bonyolult, és idővel könnyen észrevehetjük, hogy hol készül a test energetikailag kibillenni, és azt áramoltatással kezelhetjük is, így megelőzve, hogy egy betegség kialakuljon.

Az Éltető Áramlat a testen lévő pontokat használva úgynevezett áramoltatással (pontok egyszerre történő érintésével) történik a kezelés és azokat az érzelmeket is oldja, amelyek esetleg okozhatták a problémát. Tehát a mögöttes érzelmek és gondolatok is oldódnak. Gyakori, hogy egy fizikai probléma megoldása mellett mintegy ráadásként érzelmi problémák is enyhülnek.

A gyors és hatékony módszer, amivel egyensúlyba hozhatod a tested energetikáját:
Éltető Áramlat, amelyet egy két napos tanfolyamon elsajátíthatsz.

A legközelebbi tanfolyamról bővebben itt olvashatsz.

A módszerről bővebben pedig itt.