A bizonytalanság kora?

Napjainkban a felgyorsult életmód, a hihetetlen mennyiségű információ sokszor inkább bizonytalanná tesz, de mit kezdhetünk vele és mire figyelmeztet?

road-sign-63983_640Mindannyian azt a mintát tanultuk meg, hogy a bizonytalanság rossz. Félelmet okoz. A félelem pedig haragot. Akár szorongást is. Egyszóval megtanultuk, hogy bizonyos szituációkban bármi jobb, mit a bizonytalanság. Jobb a biztos rossz, mint a bizonytalanság. És ezt bizonyos médiumok ki is használják arra, hogy a döntéseinket befolyásolják.

Viszont pozitív oldala is van a bizonytalanságnak, mégpedig az, hogy ameddig nem dől el, bármi lehet az eredmény. Úgy is mondhatnám, hogy amíg bizonytalan, addig formálható. Azután, hogy biztossá vált, már nem.

Ezt az is alátámasztja, hogy azok, akik nagy vagyonra tettek szert (saját maguk által végzett munkával), legtöbbször egybehangzóan azt tartották fontosnak, hogy a bizonytalanságot az élet szerves részeként tekintik és tudják, hogy egyik napról a másikra bármi történhet, elveszítheti a vagyonát, de tudja, hogy bármikor képes azt újra megteremteni.

Azaz nem kell, hogy a bizonytalanság akadály legyen. Sőt. Ha nyitottak vagyunk arra, hogy ez életben bármi megtörténhet, akár pozitív változás is történhet, míg ha biztosra akarunk menni, az mindenképpen korlátozott mozgásteret engedélyez, sose tudunk a keretek közül kilépni.

Ez az érzés, félelem a bizonytalansággal szemben feloldható. Az, hogy a bizonytalanságot elfogadjuk és elismerjük az életünk részeként, nemcsak az anyagi világgal kapcsolatban hozhat változást, hanem az egész életminőségben, hiszen az életünkben mindennek nagyobb teret ad, megengedi a teljesebb, színesebb életet.

Azt, hogy hogyan oldhatod a félelmeidet, hogyan kezelheted a bizonytalanságot, és még sok az életedet megkönnyítő módszeren túl egy használati utasítást kapsz az érzelmeidhez – megtanulhatod az Elengedés Módszertana tanfolyamon:
http://www.tobbminttudat.hu/tanfolyam/elengedes-modszertana-tanfolyam-2/

Facebook