Tudod hogy a szenvedés miből ered?

Tudtad, hogy a fájdalom és a szenvedés két külön dolog? Hogyan lehet megszüntetni? Hogyan lehet úrrá lenni rajta? Hogyan lehet enyhíteni?

hands-718562_640A szenvedés abból a gondolatból ered, hogy nem így kellene lennie a dolgoknak. Fáj valamim, de nem kéne, hogy fájjon. Lelkiismeret furdalásom van, de nem akarom ezt érezni.

Ez az ellentmondás, hogy éppen azt nem akarjuk, ami van, szakít minket szét és okozza a szenvedést. Hányszor történt valami olyasmi, amikor egy kellemetlen helyzetben legszívesebben nem is reagáltunk volna, de egy gondolat nem hagyta, például a szülők vagy a barátok biztos nem hagyták volna annyiban. Ez a széthúzás okozza a szenvedést.

Mi a megoldás?

Furcsa lehet elsőre, de a válasz ez: elfogadni a helyzetet. Jelen lenni. Ez nem beletörődést jelent. Hanem azt, hogy nem tagadjuk le, hanem elismerjük a valóságot. Fáj. Kellemetlen.

Innen lehet bármit is kezdeni a problémával. Amíg letagadjuk, hogy meg vagyunk fázva, addig az immunrendszer sem kezd el dolgozni, hát még ha más testi problémánk van.

A szenvedést okozó érzelmek, gondolatok elengedhetők. Ez azzal is járhat, hogy azok a gondolatok, érzelmek amelyek fenntartották a problémát, feloldódnak

Az elengedés nem azt jelenti, hogy valamilyen emléket, szituációt elfelejtünk (bár ilyen is megtörtént), hanem a fájdalom és a negatív érzelmek lecsillapodnak, átalakulnak pozitív érzelmekké, és az emlék már csak egy emlék marad, a fájdalom nélkül. Többé nem tart fogva.

Ha úgy érzed, hogy lenne valami az életedben, a kapcsolataidban, az egészségedben, vagy egyáltalán a világban, amin változtatnál, szeretettel ajánlom az Elengedés Módszertana tanfolyamot: [KATTINTS IDE]