Hogyan kezelhető a cukorbetegség?

Napjainkban egyre nagyobb méreteket ölt a cukorbetegségben szenvedők száma, ez nemcsak az utóbbi években megváltozott táplálkozási szokásainknak tudható be, hanem az emberi léptékkel szembemenő életmódnak is.

chocolate-701262_640A cukorbetegség kezelésére jelenleg hivatalosan csak tüneti kezelés ismert, ami bizonyos esetekben életmentő lehet, de az okokat nem tudja megszüntetni. Legtöbbször azzal a mondattal le van zárva a téma, hogy „ezzel együtt kell élni, a tüneteket kezelni lehet, de jobb már nem lesz.”

Kár itt megállni, feladni. Érdemes tenni az okok megszüntetéséért.

A cukorbetegség egyre gyakoribb megjelenése összevethető azzal az életmóddal, amit a civilizáció fejlődése hozott magával. Egyre többet dolgozunk, egyre kevesebb időnk marad magunkra és még kevesebb idő és energia marad olyasmikre, ami örömet okoz.

Igen, ez a legfontosabb az egészben, hogy elvesztettük az életörömöt. Lehet külső okokat keresni erre, és lehet is változtatni az életmódon, de van, amikor ez nem elég. A test olyan szinten módosult, hogy nem képes kezelni az élet édességét, a cukrot. Az orvostudomány is azt írja le, hogy a cukorbetegség megjelenéséhez legtöbbször egy folyamat vezet.

Ami fizikai szinten megjelenik, mint folyamat, az energetikai szinten játszódik le. A test energetikai állapota változik, az energiák nem az egészséges módon, vagy egyáltalán nem áramlanak, ezért is jelentkeznek a problémákkal párhuzamosan más gondok is, amiket fizikai szinten nem is lehetne összekötni egymással és látszólag nem függnek össze.

Mit lehet tenni?

Fizikai oldalon lehet tenni azért, hogy az életmódon változtassunk, amennyire lehet, konkrét példa sok más helyen megtalálható(például javasolt a mozgás). De az egyik legfontosabb, hogy visszaszerezzük az életörömöt, ebben segíthet az Elengedés Módszertana.

Más oldalról pedig magának a testnek a kezelésével érhetjük el az áramlás újraindulását, hogy a test visszakerüljön az eredeti állapotába, amikor képes az élet támasztotta kihívásoknak megfelelni. Ezt az áramlást az Éltető Áramlat segíthet visszaállítani.

Azt, hogy hogyan segíthetsz magadon vagy másokon, megtanulhatod az Éltető áramlat tanfolyamon: http://www.tobbminttudat.hu/uncategorized/elteto-aramlat-tanfolyam-szegeden-es-budapesten/

Vagy ha inkább az érzelmek oldaláról közelítenél a megoldáshoz, ajánlom az Elengedés Módszertana tanfolyamot: http://www.tobbminttudat.hu/tanfolyam/elengedes-modszertana-tanfolyam-2/