ideg

Szétvet az ideg? Két lépés, hogy lenyugodjál!

Amikor szétvet az ideg, és már megpróbáltál mindent, akkor jól jönne valami megoldás. Az Éltető Áramlat tud is erre fogást, és azt is elmondom, hogy miért működik.

Megkeresett egy hölgy azzal, hogy állandóan ideges a férjére. Próbálkozott mindennel, de nem sikerült lenyugodnia. Sőt, idővel egyre jobban bele lovallta magát, hiszen megpróbálta magyarázatokkal megoldani a helyzetet, de ez nem csak hogy nem működött, már az egész napját tönkretette.

Szerencse, hogy ebben az állapotban nem hozott döntést. Nem kellett megmagyarázni, sem kibontani a történetet, az áramoltatás segített. Percről-percre változott a hölgy arca, ahogy az elakadások kezdtek feloldódni, és ekkor történt az, ami miatt az Éltető Áramlat különleges: nem csak a tünet oldódott, hanem a mögötte lévő információ is.

Nemcsak feszültség oldódott, hanem az is, ahogy a világot, vagy ebben az esetben a férjét látta. Ezt jómagam is átéltem már, így tudom, hogy megdöbbentő, amikor nemcsak oldódik a probléma, hanem az is, ahogy a problémát látjuk, ezzel új alapot adva a megoldáshoz. Megértőbbé válik az ember és sokkal tisztábban látja a világot.

Sokszor próbálunk túljutni azokon az érzelmeken, amik elborítanak minket, de ha már belecsúsztunk, nehéz kilábalni belőlük. Sokféle megközelítés van, mint például az Elengedés Módszertana, mégis néha valami másra is szükség van.

Az Éltető Áramlat szerint a mentális folyamatok is a testhez tatoznak, ezért az, ahogy a testünk milyen állapotban van energetikailag – befolyásolja, hogy hogyan érezzük magunkat. A test a felszín alatt energiacsatornákkal van behálózva, és ezek a csatornák felelősek azért, hogy a test a működéshez szükséges energiákkal el legyen látva, illetve ezek mozgásban legyenek.

Ezek az energiák normális esetben áramolnak – innen az Éltető Áramlat név – de ha valahol elakadás történik, akkor valahol kevés lesz, valahol pedig feltorlódik az energia.

Az áramoltatás, ahogy az Éltető Áramlatban nevezzük, a kezekkel megérintett, a test felszínén lévő pontok érintésével történik. Összesen 32 ilyen pont található a testen, ezek speciális sorrendben történő érintésével a blokkok, elakadások feloldhatók.

A címben említett fogás pedig az egyik legegyszerűbb fogás, ami a következő:
a térdízület belső oldalán, a jobb és bal lábon található egy-egy pont. Ha a két láb összezárt állapotban van, akkor a két oldalon lévő egy-egy pont érinti egymást. Ezt a két pontot kell a kezünk középső, és/vagy mutatóujjával megérinteni. Általában érzékenyek ezek a pontok, de fontos, hogy ne nyomjuk erősen, csak érinteni kell.

ideg

Jobb kéz a jobb oldali pontra, bal kéz a bal oldali pontra. Illetve lehet keresztbe is fogni. Finoman érintve, nem nyomva – tartsuk ezt a fogást türelmesen. Akár pár perc is szükséges lehet annak, aki még nem áramoltatott, gyakorlással ez az idő gyorsan rövidülni fog. Ahogy tartjuk a két pontot, egy idő után az ujjakban pulzálást lehet érezni. Ez a pulzálás jelzik, hogy oldódik a blokk, innen érdemes még pár percet, vagy lehetőségként többet tovább tartani.

Ez a fogás egy egyszerű fogás, és ha komolyabb az energia elakadás, akkor hosszabb időre van szükség, hogy hatni kezdjen. Türelem, szépen lassan érezhetővé válik, hogy működik. Ha pedig olyan szintű az elakadás, lehet, hogy más fogásokra is szükség van.

Az Éltető Áramlat ennél összetettebb fogássorozatokat tartalmaz, a lehető legnagyobb hatékonyság érdekében. A nagyobb fogássorozatok mélyebbre nyúlnak a probléma gyökeréhez és hamarabb hoznak megoldást, mint csak a két pont fogása.

Az Éltető Áramlatot most áprilisban, Budapesten egy hétvége alatt (szombat-vasárnap) megtanulhatod, nincs szükség semmilyen előképzettségre, és mindenki képes működtetni. Csak a két kezedre van szükség.

Több információt itt találsz a tanfolyamról.

A módszerről pedig itt.