Mitől fekete a fekete mágia? És miért okoz több problémát, mint amit megold?

Sokszor felmerül a „sötét oldal”, vagy fekete mágia kifejezés, de sokan nem tudják, hogy miért rossz. Igazából nem old meg semmilyen problémát, csak újabbakat teremt. Keskeny a mezsgye, hogy miben nyilvánul meg, ezért tudnunk kell, hogy hol a határ. Nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik.

mágiaA fekete mágia – vagy sötét oldal egyik alapja az, hogy aki gyakorolja, nem a természettel együttműködve tevékenykedik, hanem attól elvágva, akár szembe menve azzal.

A „világos oldal” munkáját képzeljük úgy, mint egy vitorlást, aminek a mozgatásához csak a vitorlák beállítására van szükség. Az energiát a szél adja. Ez együtt működik az egész teremtés intelligenciájával, úgy, hogy a későbbiekre nézve mindig mindenkinek a hasznára lesz. Mondhatnám azt is, hogy nem teremt karmát, nem teremt olyan helyzeteket, amit később megbánhatunk.

A „sötét oldal” ennek az ellentéte, egy olyan csónak, ami oda megy, ahova akar, nem törődve azzal, hogy fúj-e a szél, vagy éppen tornádóban evez. Aki ennek az oldalnak a képviselője, az csak úgy tud hatást elérni, ha elkülöníti magát a természettől – mint egy különálló sejt, a test nélkül. Viszont ennek az a hátulütője, hogy a saját energiáit mozgatja, amivel az egészségét is kockáztatja. Az egész-ségét.

Kicsi én – nagy én

Mindannyian hallottunk az egó-ról. Manapság a kicsi én-re használjuk, annak a személynek, akiknek hisszük magunkat, (száz évvel ezelőtt még a nagy ént, vagy felettes ént jelentette, ami pedig a kapcsolódik a tőlünk nagyobb intelligenciához). A sötét oldal a kicsi énből indul, a világos pedig a nagy énnel dolgozik.

Szabad akarat

A „világos oldal” természettel való együttműködése tiszteletben tartja a szabad akaratot. Ez azt jelenti, hogy ha valaki így kap segítséget, akkor az a lehetőségek megnyitásáról szól, az akadályok eltávolításáról, amit lehetőségként más irányba indul el, vagy ha mégsem akarja a változást, akkor minden marad úgy, ahogy volt.

A „sötét oldal” mintegy kiforgatva értelmezi a szabad akaratot. A segítség adása ebben a formában megsérti a kliens szabad akaratát, sorsszerűségeit, hanem meggyógyítja, vagy létrehozza, vagy oldja a szerelmi kötést, vagy bármi is a kliens kívánsága – „ha beledöglik, akkor is”. Nem az akadályok eltávolításáról szól ez, hanem felülbírálva a természetet, a fekete mágus akaratának ráerőltetéséről szól.

Mivel a „sötét oldal” tevékenysége nincs összhangban a természettel, vagy annak bármilyen intelligenciájával, könnyen előfordulhat, hogy olyasmi történik, amit aztán megbánunk, és mivel egy bizonyos személy idézte elő, ezért hozzá kötődik és emiatt nehéz másnak megoldani az új problémát, ha egyáltalán lehetséges.

Egy ilyenre konkrét példa a szerelmi kötés. A világosok nem tesznek ilyesmit, hiszen az a szabad akarat befolyásolása lenne, legfeljebb néhány akadály eltávolítása történhet, aztán ha ki kell alakulnia a kapcsolatnak, akkor az kialakul. De ha a természet ellene van, akkor nem.

A fekete mágia esetében nincs kérdés, a másik fél erőszakkal van „megdelejezve”, hogy szeressen bele a kliensbe. Ez többször meg is történik, de nagy árat kell érte fizetni. A másik fél mintegy rabszolgává válik, mert sérül a szabad akarata. Milyen kapcsolat az ilyen? Legtöbbször nem is működik, majd miután teher lesz, a fekete mágust újra meg kell látogatni, támogatni, hogy szüntesse meg, amit csinált. Ezért is, és a hozzá tapadó energiák miatt is a kliens saját maga is rabszolgává válik.

Éppen ezért nem érdemes a sötét oldal használatába belemenni, mert többet vesz el, mint amit ad.

Ellenben a természettel, annak intelligenciájával együtt, valami nagyobbnak a részeként dolgozva – ahogy én is teszem – minden létrehozott változás mindenki javát szolgálja. Minden érző lényét.