Miért érezheted magad tehetetlennek?

Mert nem csak a lelkedben, hanem a testedben is el vagy akadva! Ha tehetetlennek érzed magad, az egy jelzés. Tudtad? A lelki elakadásod fizikailag is kezelhető!

tehetetlennek
A szervezet egyik legjellemzőbb üzenete a blokkolás, blokkoltság.

Az érzelmi blokkolás egy jelzés a lélek részéről, hogy el van akadva. Általában depressziónak szoktuk nevezni, vagyis céltalanok és motiválatlanok vagyunk. Ez az állapot könnyebben helyrehozható, mint amikor már a test fizikailag blokkolja magát.

A test energetikai rendszere úgy működik, hogy amikor valamilyen fizikai vagy érzelmi túlterhelés ér minket, a test lekapcsol egy-egy energiacsatornát.

Miért? – Kérdezheted. Azért, hogy ne ismétlődhessen a probléma kiváltó oka, hogy ne feszítsd túl a húrt. Képzeld el, hogy súlyokat emelsz, és egyszer csak fájni kezd a hátad. A fájdalom jelzi, hogy eddig és ne tovább. A test jelez és blokkol, hogy ne okozhass több károsodást.

Hacsak nem vagy súlyemelő, de a sportolók kínosan ügyelnek arra, hogy az abszolút végpontokat ne lépjék túl, hiszen akkor károsodnak és az edzés a visszájára fordul.

Érzelmi szinten ugyanígy működünk. Nem csak a külső ingerekre reagálunk, hanem a saját gondolatainkra is, és ezekkel is túlterhelhetjük magunkat érzelmileg.

Ezeken túl fontos még az, hogy a fizikai és az érzelmi oldal hatással vannak egymásra. Megint csak a sportolókat tudom példaként felhozni, hiszen ha túlterhelik magukat fizikailag, akkor az a hangulatukra is hatással lesz. De még látványosabb, amikor nehéz érzelmi állapotban rosszabbul teljesítenek fizikailag.

Tehetsz azért, hogy ne érezd magad tehetetlennek.

Ezért érdemes megtanulni azokat a pontokat kezelni, amivel vissza tudjuk állítani azt az energetikai egyensúlyt, amiben a lélek képes újból előre nézni és célokat találni magának az élethez következő tanfolyam, amelyen megtanulhatod ezeket a pontokat:

Az idén Budapesten augusztus 3-án és 4-én megtanulhatod a módszert!
(A jelentkezési határidő: 2019. Július 21.)

Bővebben itt olvashatsz a tanfolyamról.

A módszerről pedig itt olvashatsz.