Hogyan lehetsz szabad?

Mi az elengedés igazi célja? Hogy szabad lehess. Az elengedést sokan úgy képzelik el mint egy eszközt arra, hogy megszabaduljanak a kellemetlen érzelmeiktől. Persze, ki ne szeretne tőlük megszabadulni? Az elengedés ennél sokkal többről is szól.

balloon-706083_640Megszokott, hogy valami annál sikeresebb, minél több energiát, fektetnek bele, minél több az erőlködés. Az elengedéssel ez pont fordítva van. Minden „elengedni akarás”, az eredményhez ragaszkodás. Ahhoz, hogy egy tárgyat elengedj, csak a kezed kell kinyitnod. Szabadon esik ki a kezedből és te is szabaddá váltál tőle. Ennyire egyszerű.

Amíg ragaszkodsz valamihez, az fogva tart. Az érdekes ebben, hogy a negatív érzéseket többnyire az tartja a helyén, hogy „meg akarsz szabadulni tőle”, vagy „nem akarsz tudni róla”. Ez az ellenállás. Aminek ellenállsz, szintén fogva tart. Az ellenállás ugyanúgy, mint a ragaszkodás, energiabefektetés. Maga az erőfeszítés, ami valaminek a távol tartására irányul, ott tartja a, hiszen ahhoz hogy kontrollálható legyen, „meg kell ragadni”.

De ha elengedem ezt az érzelmet, nem fog elszabadulni?

Nem, mert az elengedés az elfojtás és a kiadás közötti pont, ami azért biztonságos, mert az érzelmek úgy közlekednek, ahogy mindig is kellett volna nekik. Az elfojtásnak köszönhető, hogy az érzelmek, mint az energiák egyre csak gyűlnek. Az negatív érzelmek kiadása (másokra borítása) sokszor csak károkat okoz, senki sem fogja jobban érezni magát tőle.

Kinyitod a kezed, hogy az érzelem azt csinálja, amit akar és közben figyeled. Mivel az érzelem maga is energia, az energia pedig nem szereti a bezártságot, az elengedett érzelmek legtöbbször egyszerűen elpárolognak. Előfordulhat, hogy idő kell ehhez, de ami egyszer el lett engedve, az nem tér vissza.

Akkor vagy szabad, ha leveszed a kezed róla, és nem ragaszkodsz ahhoz, hogy megszabadulj tőle. Úgy tűnhet, hogy a logikának ellentmond, de ez egyszerűen így működik. Idővel minden elengedett érzelem képes magától elpárologni, átalakulni.

Az elengedés olyan, mint a művészet. Megadja a szabadságot, ami nem csak abban rejlik, hogy kevesebb kellemetlen érzelmet tapasztalsz magadban, hanem a gondolatok világa is megváltozik, és ami talán a legfontosabb, hogy az a rengeteg elnyomott érzelem életerővé változik.

Így ad az elengedés több energiát, több örömöt, és könnyedebb életet.
Mindezt és az élet más területeit is felfedezheted az Elengedés Módszertana tanfolyamon:

A módszerről bővebben itt olvashatsz:
http://www.tobbminttudat.hu/elengedes-modszertana/

A kétnapos tanfolyam időpontja Budapesten:
2015. május 30-31-én 10:00 – 17:00 óráig
Helye: Éden stúdió, Budapest, IX.ker. Ráday u. 29.

A kétnapos tanfolyam időpontja Szegeden:
2015. június 6-7-én 10:00 – 17:00 óráig
Helye: Új Lemúria sorsfordító műhely, Szeged, Tavasz u. 19

Jelentkezni és érdeklődni:

Németh Miklós
e-mailben: nemethmiklos77 kukac gmail.com
telefonon: 06 30/376-8018