Hogyan lehet könnyen tanulni?

Én magam is folyamatosan bővítem a tudásomat, ezért a lenti trükkök számomra is bizonyítottak. Sok tréner tartott előadást arról, hogy hogyan lehet könnyen tanulni, de van valami, amiről ők sem tudnak.

tanulniVan néhány javaslat, amit érdemes megfogadni, azzal kapcsolatban, hogy hogyan érdemes nekifogni a tanulásnak:

Legyen elképzelésed arról, hogy mit vársz annak a bizonyos tudásnak a megtanulásától, milyen lesz utána. Ha nincs elképzelésed, akkor nincs húzóerő sem.

Tűzz ki határidőt, ami legyen ésszerű és annyira rövid, amennyi idő legalább szükséges ahhoz, hogy meg tudd tanulni azt, amit szeretnél. Ez motivál is, segít fókuszálni és nem engedi, hogy elússzon az idő. Első körben érdemes 20 órát szánni rá – ha olyasmiről van szó, aminek az alapjait 20 óra alatt meg lehet tanulni – addig kiderül, hogy van-e dolgunk vele, vagy sem. Ha igen, akkor adhatunk neki még 20 órát, többször is.

Tűzd ki, hogy naponta mennyit foglalkozol vele. Például napi egy órát, ha nagyon elfoglalt vagy, akkor is valahogy be tudsz zsúfolni fél órát. Ha elég fontos a téma, akkor ez is sikerülni fog.

Lelkesedés – ez nem valami erőltetett pozitív hozzáállás, hanem inkább annyi, hogy nem engedünk a frusztrációnak, ha nehézségbe ütközünk. Bármennyire is furán hangzik, ez csak egy döntés. Ne engedjük magunkat a lefelé menő spirálba. Ha nem megy, tarts kis szünetet.

Abban az időben, amikor tanulsz, csak és kizárólag azzal foglalkozzál, ne engedd, hogy bármi elvonja a figyelmedet. Sokan mondják, hogy meg tudják osztani a figyelmüket, de ez nem hasznos, hiszen ha az egészet elosztjuk, akkor a fontos dolgokra már csak töredékek maradnak. Teljes és osztatlan figyelemre van szükség.

Tiszta fej – lehetőleg úgy kezdj tanulni, hogy nem zakatol a fejedben semmilyen gondolatmenet és semmilyen érzelmi teher sem nyomaszt, ami elvonná a figyelmedet a tanulásról.

Oké, de mivel lehet még segíteni?

Az áramoltatással. Az Éltető Áramlat több olyan fogást is ismer, ami segíti a tanulást. Segít lecsillapítani az elmét, segíti a fókuszálást, és segít elengedni azokat az érzelmeket, amik csak akadályoznák, hogy meg tudd tanulni, amit szeretnél.

Gyerekeknek is előnyére válhat ez a tudás, hiszen vannak egyszerű fogások, amiket akár a szülők, akár maguk a gyerekek is áramoltathatnak, hogy könnyebb legyen a tanulás és jobban is érezzék magukat.

Az Éltető Áramlatot legközelebb Budapesten, 2018. október 20-21-i tanfolyamon sajátíthatod el.

Néhány egyszerű fogással olyan áramlásokat lehet elindítani a testben amely könnyen elhárítja az üzemzavart. A két kezeden kívül nincs másra szükség, csak arra tested térképére, amelyen megtalálod azokat a pontokat, amelyek összekötésével áramolhat az energia, működhet a szervezet intelligens helyreállító mechanizmusa.

Ha érdekel a módszer akkor ajánlom figyelmedbe a következő tanfolyamot, amelyen elsajátíthatod az Éltető Áramlat technikáját.