Hiányzik a motiváció? Tehetsz ellene!

Sokan mondják, hogy „csak csináld”. Ez nem mindig ilyen egyszerű. A munkám során sokféle megoldást találtam a motiváció helyreállításra, sikerrel.

motivációA motiváció hiánya a gyakorlatban legtöbbször nem az ok, nem azt jelenti, hogy egyszerűen nem akar semmit az ember. Inkább valaminek a következménye. Valamilyen elakadásnak.

Sokféle módszert ismerek, de most kettőt mutatok be, amit gyakran használok és gyakran kiegészítik egymást. Az egyik energetikai oldalról teszi helyre az elakadást, a másik pedig azt segít megérteni, hogy hogyan működünk, és hogyan működhetünk hatékonyan.

Éltető Áramlat

Az Éltető Áramlat a saját rendszerem, módszerként a segítségével aktívan lehet tenni az ellen, ha ha valaki megreked, vagy kiég. Az emberi testnek (és az állatokénak is) van egy nem látható része, ami tisztán energiából áll. Ez az energia, ami mérhető is, úgy áramlik a testben, mint ahogy a vér is pulzál és szállítja az oxigént és a tápanyagokat a test minden részére.

Az érhálózathoz hasonlóan ez az energia is csatornákon keresztül áramlik, ami miatt időnként előfordul, hogy mint egy ér, eldugul. Itt legtöbbször valamilyen túlterhelés lehet az elakadás oka. Fizikai, vagy érzelmi. Az elzáródásnak van funkciója is, mégpedig az, hogy megvéd a további túlterheléstől.

Ez az energiaáramlás nemcsak a fizikai testre van hatással, hanem az érzelmeinkre, vagy akár a gondolkodásunkra is. Előfordulhat az is,, hogy dolgok nem jutnak az eszünkbe, vagy akár az is, hogy megjelenik egy depresszív állapot, ami gátolja az előre haladást. De az is előfordulhat, hogy másképp, negatívnak látjuk a világot vagy az embereket. Egyik napról a másikra.

A motiváció hiánya is hasonló, hiszen energetikai elakadás következménye is. A tapasztalatom az, hogy ezeknek az energia csatornáknak a helyreállításával újra megjelenik a hajtóerő, új ötletek születnek, és újra reménytelinek látszik a világ.

Kronobiológia

Ezzel a módszerrel könnyen felderíthető, ha a motiváció hiánya abból ered, hogy nem a velünk született adottságok szerint élünk. Van, aki például ezért ég ki. Mindannyian különbözünk, más-más adottságokkal, terhelhetőségekkel rendelkezünk. Ezt tudomásul kell venni.

Hadd mondjak egy példát erre, hogy a testünk egy bizonyos magasságig nő csak. A tűzoltóknál megvan a minimum testmagasság határozva, hogy kiből lehet tűzoltó. Ez onnan ered, hogy a kocsiban lévő magasra pakolt felszerelést el kell érni. Aki nem éri el, az nem tud hatékonyan életet menteni, ha olyan a helyzet.

A Kronobiológia szerint mindenkinek van fizikai, érzelmi és szellemi terhelhetősége. Van, aki élsportolónak született, míg van, aki érzékenyebb ilyen szempontból. Van, aki szociálisan érzékenyebb, és van, aki sziklaként vezethet egy céget. Van, aki könyvelőnek jó, és van, aki a művészetekhez rendelkezik adottságokkal.

Egyik sem jobb a másiknál. Rengeteg sztereotípia van, hogy milyennek kellene lenni, de ezek nagy része hülyeség és káros. A lényeg, hogy megtaláljuk azt, ami NEKÜNK jó. A kronobiológiai képlet olyan, mintha egy használati utasítást kapnánk a saját testünkhöz. A megértés sokszor már önmagában is a megoldás lehet.

Akkor magától jön?

Ez persze nem azt jelenti, hogy ilyenkor megadóan feltehetjük a kezünket annyit mondva: „nem tehetek róla, ezt dobta a gép”. A megértés nem helyettesíti az aktív részvételt az életben. De ha tudod, hogy hogyan működnél a leghatékonyabban, hogyan lehetsz boldog és kiegyensúlyozott, már önmagában is ad egy lökést, hogy a jó irányba mozdulj.

Megtanulható?

Igen, bárki számára előképzettség nélkül elérhető az Éltető Áramlat tanfolyam.

Már csak néhány nap lehetőséged van jelentkezni a következő Éltető Áramlat tanfolyamra. Bővebben: márciusi Éltető Áramlat tanfolyam