Hányféle főfájás van? És mindegyik ellen ugyanaz jó?

Mindannyian voltunk már úgy, hogy a főfájás megkeserítette a napját, de van akivel nagyon ritkán fordul elő, és van, akivel akár naponta.

fejfájásPersze, ha kínoz a főfájás, előbb-utóbb beveszünk valamilyen főfájás csillapító szert, és ezzel nincs is semmi baj, hiszen senki sem szereti a fájdalmat. Az esetek egy részében ez elég is, de van olyan helyzet, amikor a fájdalom nem múlik, vagy gyakran jelentkezik. Ilyenkor érdemes mindenképpen az okkal foglalkozni.

Nagyon fontos az, hogy a fájdalom helyileg hol jelentkezik, mert más-más oka lehet.

Ha a homlokon és a szem területén jelentkezik, sokszor túlterhelt gondolkodásra, kavargó gondolatokra, gondterheltségre utal, amin segíthet a szem fölötti homlokdudorok érintése, áramoltatása, hiszen sokszor ösztönösen is a homlokunkra tesszük a kezünket.

Ha a fej oldalán jelentkezik, az legtöbbször valamilyen toxikus hatásra utalhat, esetleg máj vagy epeproblémára. Mindenképpen érdemes odafigyelni arra ilyenkor, hogy mi az, amit eszünk-iszunk.

Ez utóbbi a érvényes arra is, ha a főfájás a fej hátulsó részén jelentkezik.

Látható, hogy a főfájás akkor jelentkezik, amikor túl vagyunk terhelve, ezért érdemes több módszerrel is megtámogatni a test működését, az egyik egy energetikai megközelítés, mint például az Éltető Áramlat, ami nemcsak segít elvezetni a testben lévő feltorlódott energiákat, hanem azokat a blokkokat és okokat is megszünteti, amelyek azokat okozzák.

A másik lehetőség, hogy megtanulunk relaxálni. Ez olyasmi, amit már gyerekkorban meg kellene tanítani. Szükség van arra, hogy időnként leeresszük a gőzt, hiszen az emberi test nem bírja a folyamatos nyomást.

Fontos azonban tudni, hogy többféle relaxációs technika létezik, és mindenkinek meg kell ezek közül találnia azt, ami működik, hiszen nem vagyunk egyformák. Ha az egyik többszöri próbálkozásra sem működik, érdemes mást is kipróbálni, lesz olyan, ami beválik.

Két ok, amit nem veszünk elég komolyan, pedig lehet, hogy könnyen megszűnne a főfájás

Előfordul,hogy nem vesszük észre a testünk jelzéseit, ezért könnyen kialakulhat szomjúságérzés nélkül is az, hogy kiszáradunk. Ha visszaállítjuk a hidratáltságot, rövid időn belül enyhül vagy meg is szűnik a főfájás, ha ez volt az oka.

A másik ok, pedig az, hogy bizonyos adottságokkal, terhelhetőséggel születünk, ahogy azt például a Kronobiológia meg tudja állapítani. Ahogy például a testmagasságunk is különbözik, a szellemi terhelhetőség is adott. Ez nem a szellemi képességeket kérdőjelezi meg, hanem azt, hogy egy nap mennyi „problémamegoldással” kell foglalkoznia.

Azok, akik adottságaik szerint nem annyira terhelhetőek ugyanúgy megtalálhatják a hozzájuk illő munkahelyet, viszont ha napi 8 órában olyan szellemi munkát végez, ami túlterheli, akkor gyakran migrénes főfájás erre a válasz.