[Gyakori kérdések] Miért nem javul?

Bármilyen kezelésről legyen szó, előfordul, hogy a hatás elmarad, vagy nagyon lassan történik változás, esetleg a javulás után visszatér a probléma.

valley-1243536_640Már általános iskolában is tanulhattuk, hogy az emberi test működéséhez elengedhetetlen a sejtek és a többi összetevő közötti kommunikáció, aminek egy része elektromos úton történik. Arról nem is beszélve, hogy ha nem lenne energetikai vonatkozása a testnek, nem lenne képes működni. Minden, ami a testet élővé teszi, energia. Elektromos, vagy kémiai, vagy esetleg olyasmi, amit a nyugati tudomány nem tud mérni. Egyelőre.

Ahogyan a keringési rendszer, az energetikai oldal is igen összetett. Ami most érdekes az az, hogy ha például egy problémás szervet kezelünk, az elég kellene, hogy legyen. De sokszor mégsem elég. Ha úgy tekintjük a testet, mint egy energiatartályt, esetleg több tartály együttesét, akkor a kezelés általában eszerint a látásmód szerint – miszerint ahol energiahiány van, ott fel kell tölteni – folyamatosan függeni fog a feltöltéstől, hiszen az ok nem változott meg, az energia el fog folyni valamerre.

A helyzet az, hogy hasznosabb az a megközelítés, hogy az energiának áramolnia kell. A javuláshoz az áramlást kell helyreállítani, biztosítani, a test pedig megjavítja saját magát. Ha az áramlást állítjuk vissza, azzal nemcsak az energetikai rendszert, vagy a szerveket hozzuk újra működőképes állapotba, hanem lehetőséget adunk annak, hogy a probléma oka is megoldódjon.

A test több ilyen áramlattal rendelkezik és ezek az áramlatok egymásba fűződnek. Ezért van az, hogy ha egy komolyabb probléma kialakul, akkor „csőstül jön a baj”, mert ha valahol elakad az energia, máshol is hiányozni fog, azaz a test más részei is kimaradhatnak az energiaáramlásból. Ezért van az, hogy látszólag egymástól független tünetek együtt jelentkeznek.

Egy kezelés alkalmával, amikor több probléma van, de csak a fő tünet van kezelve, az összes áramlás nincs visszaállítva, ezért az energia nem áramlik úgy, ahogy annak eredetileg kellene, és a fő tünet is visszatér, hiszen az áramlás nincs biztosítva. Ezért nem javul vagy lassú ilyenkor a javulás.

Ha a testet energiatárolás helyett áramlások alapján kezeljük, sokkal gyorsabb a javulás és kisebb az esély arra, hogy a probléma kiújuljon.

Ha szeretnéd megtudni, hogy hogyan segíthetsz magadon és másokon, megtanulhatod az Éltető Áramlat tanfolyamon:
http://www.tobbminttudat.hu/uncategorized/elteto-aramlat-tanfolyam-szegeden/

A módszerről bővebben: http://www.tobbminttudat.hu/elteto-aramlat/