A betegség fázisai

Miért érdemes odafigyelni a testünk jelzéseire? Honnan lehet egy betegség kialakulását megfordítani?

Az érzelmek természetéből adódik, hogy a testünkben érezzük. Vannak, akik szerint az érzelmek a testben érzékelt gondolatok. A testünk működését befolyásolják a mindennapi érzelmeink. Amikor valaki szerelmes, az éppúgy látható a testen, mint amikor valaki egyszerűen utál mindent, és mindenkit.

Érzelmi teher

Amikor negatív érzelmek ismétlődnek folyamatosan, sokszor, akkor azok egy mintát alkotnak és ehhez a mintához igazodik a test energetikailag. Nemcsak maguk a negatív érzelmek okoznak gondot, hanem az is, ha nem akarjuk érezni őket. Ha megpróbálunk napirendre térni felettük, mert kellemetlenek. Ha az ember odafigyel, ha valami kialakulóban van, az érezhető. Legtöbbünknek a gyomor tájékán egy összehúzódás vagy hasonló érzés, ami legtöbbször nem kellemes.

Az első tünetek

Amikor elég sok energiát kapott egy ilyen probléma-mintázat, megjelenik egy kis tünet, ami felett általában először elsiklik a figyelmünk. Megszoktuk, hogy nem kell mindenre odafigyelni, mert a legtöbb kis tünet el is tűnik magától, másrészt megkapnánk, hogy hipochonderek vagyunk. Az elsőt még nem vesszük komolyan, mert már bár fáj valami, sokszor homokba dugjuk a fejünket, és azt várjuk, hogy elmúljon magától. Néha el is múlik, de előfordul, hogy mégsem.

Fájdalom

A következő fázis egy betegség kialakulásában az, amikor a probléma konkrétan fájdalmat okoz. Ez amennyire kellemetlen, annyira fontos, hiszen felhívja a figyelmünket, hogy valami nagyon nincs rendben a testünkkel. A fájdalom ha folyamatos, akkor képes arra is, hogy megakadályozza a hétköznapi teendők elvégzését. Nem véletlenül, hiszen a probléma lett a legfontosabb, legelőször megoldandó probléma.

Leépülés

Ez az a pont, amikor az ember úgy dönt, hogy nem akarja megoldani a problémát és valamilyen kerülőúton próbál több-kevesebb sikerrel napirendre térni felette. Ilyenkor szokott például egy lábban jelentkezett fájdalom hatására – hogy a test kiegyensúlyozza magát a fájdalom ellenére – az egész tartás felborul. Ez csak egy példa, de a lényeg, hogy képesek vagyunk megszokni a fájdalmat is, ennek érdekében pedig sokan hajlamosak kompromisszumot kötni, a probléma megoldása, a betegséggel szembenézés helyett.

Halál

Nem mondom, hogy mindig a beteg felelőssége, hogy mi történik vele, de nagyban befolyásolja a felépülését, hogy küzd-e. Ezen a ponton van, aki feladja, mert nem érzi magát érdemesnek a gyógyulásra, és az életet pedig elég értékesnek. Tapasztalatból tudom, hogy bármennyire is hülyeségnek hangzik, vannak olyanok, akik egy adósság elől menekülve, vagy a büszkeségük miatt inkább a halált választják a gyógyulás helyett.

Ahogyan most látom az életet, az leginkább egy lehetőség, és még inkább kegy, hogy az embernek van lehetősége részt venni ebben az életben. Nem csak úgy lepottyantottak minket ide, nem mások döntötték el, hanem mi döntöttünk úgy, hogy megszületünk. Az életben van fájdalom és kellemetlenség, de ezek mind az élethez tartoznak, ezekkel együtt teljes.

Megoldás

Egyszerűen szembe kell nézni a test jelzéseivel és igyekezzünk megoldani a problémát, minél előbb. Minél később kezd valaki neki egy betegséggel való szembenézésnek, annál több időre és energiára van szükség a helyrehozatalhoz.

Bármelyik állapotban el lehet kezdeni foglalkozni egy betegséggel.
– Ameddig lélegzik az ember.