Mi a teremtés titka?

Biztos használtál már technikát, ami azt ígérte, hogy amit elképzelsz, azt megteremted. Néha működik a teremtés, többször nem. Miért? Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy mi rossz? Én? A technika? Esetleg valami magasabb hatalom nem akarja, hogy sikerüljön?

A hiányzó láncszem a megteremteni kívánt tárgy elengedése.

teremtésHadd magyarázzam el egy egyszerű példán keresztül. Gondolj bele, hogy egy pár, akik leendő szülők, az együttlétükkel elindítanak egy folyamatot. Ez a folyamat nagyrészt önműködő, nincs beleszólás. Különösen a születés pillanatában tapasztalható meg, érzékelhető az elengedés ténye, amikor a csöppség önálló életet kezd. A születés pillanatában az anyának el kell engednie fizikailag, másképp nem születhetne meg.

A teremtéssel pont ez a helyzet. Akármilyen gyakorlatot végzel, az alapja az, hogy a kívánságodat átadod az univerzumnak – vagy nevezd, ahogy akarod – hogy az rendezze úgy a valóság részleteit, hogy megjelenjen az, amit szeretnél. A fontos mozzanat ebben az átadás. Nem csoda, hogy nehézségekbe ütközik, hiszen divat a kontroll mánia.

A hétköznapi életben minden vásárlásnál, javíttatásnál bekúszik a gyanakvás, hogy a szerelő tényleg ért-e hozzá, vagy nem-e akarnak átvágni. Mindenki mindent kontrollálni akar. Többé-kevésbé. Ez most miért érdekes?

Ha belegondolsz, hogy átadod a vágyadat az univerzumnak – vagy nevezzük teremtőnek – akkor is ott van ez a kontroll. Hát nem nevetséges, hogy legszívesebben a bizonyítványait kérnéd és garanciát arra, hogy ha már annyiszor képzelted el az autót, amit szeretnél, hogy meg is kapd. Vagy legalábbis egy visszajelzést arra, hogy hány százalék a valószínűsége, hogy megtörténik. A lényeg, hogy ha nem is tudsz beleszólni, de tudni akarod.

Mi a teremtés kulcsa?

A kulcs az, hogy amit elképzelsz, azt engedd is el. Ehhez az is hozzátartozik, hogy elengeded azt is, hogy tudni akarod, hogy mennyi az esély arra, hogy bejön, azt is, hogy tudni akarod, hogy hogyan történik, és azt is, hogy majd te jobban tudod.

Az Elengedés Módszertana egy olyan módszer, ami megtanítja, hogy hogyan engedheted ezeket a kívánságokat az útjukra, és hogyan bízhatod a teremtőre, hogy megvalósuljon. Az elengedés, és a bizalom természetes tulajdonságod, a gyakorlatokkal újra felfedezheted őket, így könnyebbé, gördülékenyebbé válhat az életed.

Várlak szeretettel Budapesten 2015. május 30-31-én, Szegeden 2015. június 6-7-én az Elengedés Módszertana tanfolyamon: elengedes-modszertana-tanfolyam