Ha a gyerek segítséget kér

A hétköznapokban felbukkannak olyan helyzetek, amikor a gyereknek fáj valamije, és legtöbbször van rá valamilyen gyógyszer, de könnyen előfordulhat, hogy nehezen elérhető, vagy várni kell, amíg megérkezik a segítség – de addig is tehetünk valamit.

Mit tehet az anya, ha nincs a közelben orvos?

Minden szülő rémálma az a szituáció, amikor a gyereknek fáj valamije és nincs a közelben sem orvos, se gyógyszer. Vagy úton az orvos, de várni kell és addig is jól jönne bármi, amivel enyhülést lehet hozni. Vagy esetleg olyan viselkedésbeli probléma merül fel, amire nincs megoldás, mégis kezdeni kellene vele valamit.

Hogyan segíthetsz a gyerekednek?

Milyen jó lenne ha minden anya tudná, hogy vannak pontok a testen, amelynek az érintése segít lehúzni a lázat, csökkenteni a fájdalmat, vagy akár el is mulasztani azt. Az emberi test önregeneráló képessége segít ebben az esetben, mégpedig azon az alapon, amit a gyerekek ösztönösen használnak.

Például amikor a gyerek szopja az ujját, akkor nem csupán valamilyen pótcselekvést végez, hanem ösztönösen egy pont áramoltatását (ez a neve annak, amikor egy pont kezelve van) végzi, az orr alatti bemélyedés, az úgynevezett philtrum, amelynek ebben az esetben az a jelentősége, hogy a mutatóujját ehhez a ponthoz érintve nyugtatja magát.

Hogyan működik?

A test egy olyan intelligens rendszer, amely képes saját maga is megoldani a problémát, helyreállítani az egészséges állapotot – egy kis segítséggel. Ha összekötünk néhány pontot a testen, akkor elindul egy olyan folyamat, amiben rendeződhetnek a fájdalmak, a problémák.

Bár energia áramoltatásról van szó, nem kell elképzelni a folyamatot, speciális légzésre sincs szükség és nem energia feltöltésről van szó, hanem az egészséges áramlás visszaállításáról – ami még hatékonyabb, és gyorsabb, mintha energiával töltenénk fel valakit. A természet nagyon jól tudja a dolgát.

Az Éltető Áramlat nevű módszer egy könnyen elsajátítható, gyengéd, de hatékony technika. Segítségével gyors segítséget lehet nyújtani önmagunknak, és a hozzátartozóinknak.

A legközelebbi tanfolyamról bővebben itt olvashatsz.

A módszerről bővebben pedig itt.