Visszajelzések

“Örülök, hogy részt vehettem az elengedés tanfolyamodon, ahol nagyon jól éreztem magam, és az ok amiért mentem már a múlté. Édesapám halála körül volt sok negatív dolog amelyen persze 2 év elteltével azt gondoltam, hogy túl vagyok, de Márti a rajzom alapján rávilágított, hogy ez nem így van. Még mindig mélyen élt bennem a történet. Ezért is döntöttem amellett, hogy részt veszek a tanfolyamodon. Meg kell, hogy mondjam, hogy nagyon könnyen ment az elengedés, és már az első nap megkönnyebbülten jöttem haza. Azóta viszont csak a szeretet jut eszembe az édesapámról (mint mindig), a körülmények azok nem, teljesen elengedtem. Hálásan köszönöm neked!

Napi rutinommá vált a módszer alkalmazása : ) Munkahelyemen szinte mindig, mert “nagyon kedves főnököm van” : ) Bevásárláskor sorban állás közben is. Most a szomszédasszonyommal dolgozunk az ő problémáin naponta, így vele együtt én is minden nap végig csinálom az összes érzelmet, és mindig találok még mit elengedni : )
Hálásan köszönöm neked a lehetőséget!
Köszönettel:
K.M.”

 

“Életemnek abban az időszakában vettem részt az Elengedés Módszertana tanfolyamon, amikor egyébként is csordultig voltam a világgal, az információkkal. Minden sok volt számomra. Sőt megoldatlan elakadások is nehezítették az életemet.

Tudtam azt, hogy el kéne engedni dolgokat, érzéseket, mintákat, embereket, …, de hogyan?
A tanfolyamon a sok gyakorlat elérte azt, hogy rögzüljön az eljárás. Elengedés közben már ne kelljen agyalnom, hanem egy automatizmus legyen számomra végigmenni a lépéseken. Addig ugyanis papírral a kezemben végeztem az elengedést, így mindig kizökkentem a “hangulatból”.

A tanfolyam abban is segített, hogy észrevegyem, embertársaimnak sem megy könnyebben, és nem vagyok csökkent képességű amiatt, mert nem tudok könnyen elengedni.

Továbbá lehetőséget adott, hogy kérdéseket tegyek fel, amire itthon nem volt módom. Az nem életszerű, hogy elengedés közben felmerül valami probléma és a szakértőt felhívom, vagy írok neki. És mire megkapom a választ, már nem is vagyok abban a transzban vagy nem is foglalkoztat az ügy.

Már a tanfolyam első alkalma után alkalmaztam az Elengedést. Amikor összevesztem a párommal, csak bementem a hálószobába, behunytam a szemem és elvégeztem a procedúrát. Aztán kijöttem és sem én, sem a párom nem tudott úgy viselkedni és neheztelni, mint előtte. Pedig látszólag semmi nem változott, csak pár percre behunytam a szemem.

Máskor, amikor volt egy munkával kapcsolatos elakadásom, éppen utaztam. És utazás közben végeztem el az elengedést. Senki nem tudta, mit csinálok. A folyamat belül zajlott, mi csak autóztunk. Azonban én megnyugodtam, új nézőpontok bukkantak fel számomra, sőt hétvégén még a munkahelyi dolgom is megoldódott. És már megint csak behunytam a szemem és végig mentem az Elengedés folyamatán.

Aztán az egyik ügyfelem sírva-zokogva hívott fel skype-on. Hirtelen ez a módszer jutott eszembe. Hagytam, hogy belemenjen az érzéseibe, mondtam azokat, amiket Miklós mondott a tanfolyamon. És a lány már nem akart öngyilkos lenni, már nem esett végletesen kétségbe amiatt, mert a párjának szeretője van és el akar költözni. Ezt egyébként eddig is tudta. Az erről szőtt gondolatai és érzései mérgezték őt.
Talán az ő hálálkodó e-mailjét kéne még idebiggyesztenem, hogy láthatóvá váljék a bámulatos megnyugvása.
Az elengedéssel egy hibát tudok elkövetni – ha nem csinálom.”
-H.I.

 

“Több érdekes, vagy rendkívüli eset is volt, a legextrémebb szitu ez volt:

Nagynéném még karácsony előtt 2 nappal, főzőcskézés után vitt át a barátnő Anyukájának egy kis káposzta kóstolót, aki éppen aznap reggel, pár órával korábban öngyilkos próbált meg lenni. Ők találtak rá, de még élt. Megmentették, hazavezetett (ami azért is extra, mert 62 éves, és 3 éve vezet), majd szerintem egyfajta kómába esett. Amikor felhívtam, teljesen katatón volt, majd pár perc múlva kiborult, és már vagy negyed órája csak sírt és zokogott a telefonba, amikor eszembe jutott: az elengedés, amit tanultunk. Vettünk együtt pár mély levegőt, és a körülményekhez képest, szinte azonnal teljesen rendbe jött…!

Képzeld, rögtön a tanfolyam után, még aznap próbára lettem téve! Eluralkodott egy féltékenység, és beindult a “beszippantós spirál”. Egymást követve jöttek az ostobábbnál ostobább gondolataim, amiknek semmilyen valóság alapja nem volt. Tudtam is, de csak egymást szülték a sületlenségek. Már este a kutyát sétáltattam, amikor egyáltalán eszembe jutott, mit tanultam aznap.. Elővettem a telefonomat, és az utcán végig hallgattam minden “mondókádat”, amit a nap végén vettünk fel (a nevetgélőset is, amikor a mappa az oklevelekkel együtt leesett!) és végig csináltam őket. Meseszépen aludtam az éjjel.. : -) Szerencsére a páromnak elmeséltem a technikát, és olyankor amikor mesélem neki a “problémáimat”, figyelmeztet, így pillanatok alatt kiszáll belőlem a gyötrődés.. : -)”
-R.E.

 

“Az elengedés módszerrel kapcsolatban a számomra legfontosabb tapasztalat az, hogy nagyon hosszú idő után végre szinte teljesen megszűntek a belső monológjaim és a folyamatos gyomorgörcs érzés is eltűnt. Nem állítom, hogy én vagyok a megtestesült nyugalom, béke, elengedés, de nagyon sokat segített a módszer abban, hogy végre megismerjem a kiegyensúlyozottság érzését : ) Vannak továbbra is nehézségek, problémák, de ezeket már nem élem meg katasztrófaként és nincs jelen a napjaimban a világtól való félelem.

Még csak tanulom a módszert, de bízom benne, hogy van további fejlődési potenciál és egyre könnyedebbé fogok válni.”
-G.G.